Медия без
политическа реклама

Волейболната опозиция: Нека заедно спрем диктатурата на Данчо Лазаров

19 Ноем. 2019
SPORTAL.BG

Инициативният комитет за свикване на извънредно изборно Общо събрание на българската федерация по волейбол (БФВ) изпрати открито писмо до всички членуващи клубове. В него опозиционерите, предвождани от клубните президенти Александър Попов (ЦСКА), Владимир Николов ("Левски"), Иван Сеферинов ("Славия") и Илия Динков ("Марица"), призоваха колегите си да не се поддават повече на "манипулации и заплахи" и нарекоха управлението на Данчо Лазаров "диктатура".

"До броени дни ще представим цялостната ни платформа за развитие на българския волейбол, която ще бъде надграждана, коментирана и допълвана с помощта на всеки един от Вас и Вашите идеи. Не се поддавайте на манипулации, заплахи и внушения. Бъдете смели и не се страхувайте да изразите позицията си. Ние вярваме в принципността, вярваме в Законите и Правилата и всеки един подобен опит за манипулации ще бъде веднага атакуван от нас по съответния ред", пише в писмото на инициативния комитет.

Авторите призовават клубовете за отговорно поведение по време на свиканото на 20 декември извънредно Общо събрание в Казанлък, на което трябва да бъдат приети промени в ръководното тяло на организацията. Смята се, че тогава от състава на Управителния съвет ще бъде изключен вицепрезидентът Любомир Ганев, който неведнъж през годините афишира амбициите си да заеме шефското място в БФВ.

"Нека да защитим любимия си спорт от реваншизма, да спасим нашия спорт от задкулисието и тоталитарния модел на управление, да бъдем една прозрачна, демократична и финансово стабилна федерация - призоваха от опозицията. - Нека всички заедно да спрем диктатурата и потъването на българския волейбол още на 20 декември, а след това отново заедно да започнем промяната. БФВ не е Данчо Лазаров, БФВ не е еднолично търговско дружество. БФВ сме всички ние!"

Спортният министър Красен Кралев също взе отношение по последните събития във волейбола. Той написа на профила си във Фейсбук:

"Във връзка с откритото писмо на Инициативния комитет за промени в българския волейбол, което получих днес, съм категоричен, че ММС ще вземе мерки да не бъде допуснат какъвто и да било натиск към спортните клубове от страна на администрацията на БФВ. Ние наблюдаваме особено внимателно процесите, които протичат както във волейболната федерация (...) За всеки случай на оказван натиск върху клубовете от страна на администрацията на централата на федерацията, моля всички клубове да сезират директно ММС."