Quantcast

Медия без
политическа реклама

Воина превъзмогна домашни терзания и извоюва дебютна победа

Кайрън Уилсън разгроми Али Картър, докато мислено е при болния си 5-годишен син

29 Март 2023
WORLD SNOOKER
Въпреки тягостните мисли Кайрън Уилсън успя да остане концентриран до края на мача срещу Али Картър.

Кайрън Уилсън е вторият 1/2-финалист в Шампионата на тура по снукър. 31-годишният англичанин извоюва първата си победа в турнира между осемте най-добри играчи през сезона при своето трето участие в него след 2019 и 2021 г.

В I кръг на тазгодишното издание в Хъл Воина разгроми сънародника си Али Картър с 10:4 фрейма. Освен съпротивата на Капитана Уилсън трябваше да превъзмогне и вътрешни терзания заради напрегната ситуация у дома.

През последните седмици 5-годишният му син Бейли страда от сериозни медицински проблеми, но въпреки това Кайрън реши да продължи участието си в професионалната верига. На масата в зала "Бонус Арина" той успя да потисне притеснението си и осъществи сенчъри брейк от 137 точки и още седем печеливши серии от поне 50 (66, 68, 54, 50, 55, 50, 84).

Здравословното състояние на по-малкия от двамата синове на Уилсън се влоши през януари, когато се наложи да прекара пет дни в болница заради първоначални опасения за мозъчен или гръбначен тумор. За радост тази предполагаема диагноза беше отхвърлена.

"Трябваше да чакаме няколко дни, за да може с ядрено-магнитен резонанс да се установи дали е тумор, и беше много тягостно - разказа Кайрън. - Сега изглежда по-вероятно да е нещо като Болестта на Крон, макар че все още не сме сигурни. Но преди да изляза от вкъщи, той тичаше наоколо и изглеждаше по-добре, така че това ми даде сили. Понякога е важно да се говори за тези неща, вместо да ги потискаш у себе си. Имал съм моменти, когато съм си мислел, че снукърът е всичко, но това ме кара да осъзная какъв късметлия съм и ме освобождава да се наслаждавам на играта."

Негов съперник за място във финала ще бъде китаецът Дин Дзюнхуей. Полуфиналистите в долната част на схемата пък ще бъдат определени в последните два мача от I кръг днес и утре.

 

ШАМПИОНАТ НА ТУРА 2023

I кръг (10 от 19)

№1 Марк Алън (СИрл) - №8 Дин Дзюнхуей (Кит) 5:10
№4 Али Картър (Анг) - №5 Кайрън Уилсън (Анг) 4:10

№3 Марк Селби (Анг) - №6 Райън Дей (Уелс) 30.III
№2 Шон Мърфи (Анг) - №7 Робърт Милкинс (Анг) 29.III

 

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...

 

Още по темата