Медия без
политическа реклама

Владимир Николов вече не е координатор на волейболните национали

Президентът на "Левски София" няма да заема никакъв пост във федерацията

05 Окт. 2021
БФВолейбол

Владимир Николов напуска поста координатор на националните отбори по волейбол. 44-годишният дългогодишен капитан на представителния отбор на България обяви решението си лично в интервю за сайта на федерацията (БФВ) - BVF.bg.

"Оттеглям се като координатор на националните отбори - заяви Николов, който е президент на "Левски София". - Лично аз съм много доволен от работата, която свърших през тази година. Смятам, че помогнах доста за представянето на младежките формации. Положих много усилия и отделих доста време в тази насока. Постът ми във федерацията обаче започна да пречи на основните ми занимания. Аз бях доброволен сътрудник на него. Но когато хобито почне да отнема много повече време от нещата, с които се храним, не е добре."

През 2021 г. българските А отбори участваха на европейските първенства за мъже и жени, където заеха съответно 11-o и 9-о място. Най-големия успех постигнаха юношите до 19 г., които станаха световни вицешампиони на първенството в Иран. При младежите до 21 г. пък младите "лъвове" се наредиха 6-и на шампионата на планетата, който съдомакинствахме с Италия.

"Оценката ми е двуполюсна. При мъжете и жените се представихме колебливо с достигане само до осминафиналите на европейските първенства. Точно обратното е с подрастващите тимове. Особено този на Мартин Стоев, който стана втори в света. От една страна има разочарованието, но от друга виждаме, че бъдещето е осигурено. Вярвам, че най-доброто предстои. Това е и последният ми коментар като координатор на националните отбори", заяви Николов.

Той подчерта, че няма никакъв конфликт с хора от ръководството на БФВ, но не смята да заема друг пост във федерацията:

"Няма конфликти, драми, сръдни. Оттеглянето ми е само заради липсата на време за семейството и други приоритетни неща. Знаете, че когато се захвана с нещо, аз го правя със сърце, без пестене на време и сили. Това е моят начин на работа. Волейболът е бил, е и ще бъде моят живот. Винаги ще помагам с каквото мога за развитието на българския волейбол, както го правих и през последната година - безрезервно, денонощно и напълно отдадено."

Николов намекна, че някои от селекционерите на националните отбори не са изпълнили поставените им задачи. Но даде да се разбере, че отговорността за тяхната работа трябва да поеме Управителният съвет на БФВ начело с президента Любомир Ганев:

"Не смятам, че всички се справиха на очакваното ниво. Всеки треньор трябва да даде доклад, който първо да види президентът Любо Ганев и управителният съвет. Те ще решат кой трябва да продължи и кой да остане. Моето мнение вече не е важно."

Още по темата