facebook
twitter

Спорт

С Васил Божков "Левски" се спасил от политически спуснат собственик

1588
ЕПА/БГНЕС
Футболистите на "Левски" Жерсон Кабрал (вляво) и Милош Цветкович (в средата) привикват съотборниците си, за да поздравят швейцареца Давиде Мариани за гола му срещу "Локомотив" (Пд). "Целият отбор има сериозна вина за гола на "Локомотив". Но този мач е най-добрият на момчетата от идването ми насам. Имаме доста работа да свършим, докато стигнем нивото, на което аз искам да бъде отборът", коментира треньорът на "Левски" Георги Дерменджиев.

Бившият председател на фенския тръст "Синя България", а сега член на неговия УС - Васил Колев, обяви, че Васил Божков се е наложил като бъдещ собственик на "Левски" въпреки опит по политическа линия да бъде спуснат друг.

Във Фейсбук той написа: "Мечтата, уважаеми, че някой ден на "Левски" няма да се спуска собственик, а "управляващият" ще се избира от феновете, вече се сбъдна. Ако не го разбрахте, миналата седмица се проведоха избори. В тях имаше двама кандидати - посочени трима бивши футболисти (б.р. - Йовов, Боримиров и Иванков), срещу Васил Божков. Изборите се състояха в социалните мрежи (...) левскарската общност, с около 99%, посочи крайното си несъгласие с фаворита на властта и така Васил Божков се ангажира с "Левски". Може да не ви се вярва, но левскарската общност победи тези, които спускат собственици не само на "Левски", но и си правят множество социологически експерименти с всички нас и всеки ден. Не че направи нещо кой знае какво, просто спомена между другото, че тоя път ще хване дървото. Оттам насетне не се хващайте на пиеските от следващия ден, новините и опроверженията. Това по-горе е истината, поднесена малко нетрадиционно".

Колев споделя и впечатление от срещата на тръста с Божков миналата седмица. Според него бизнесменът очаквал от феновете "да бъдат на стадиона и да се радват на отбора си, което правят всички привърженици по света. За останалото има пари, екип и достатъчно увереност и самочувствие".

"Левски" може да се спаси, а след това и да бъде отново могъщ клуб с три неща: привърженици, талант и добри трансфери. Дишайте спокойно и се наслаждавайте на това, че сте левскари. Има огромна предпоставка, че "Левски" отново е футболен, а не политически проект. Привържениците победиха системата", завършва писанието.

Ключови думи:

Левски, Васил Божков
4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Левски" се раздели с един от воденичните си камъни

19.03.2019

84
Божинов: Точките срещу малки отбори се дублират

18.03.2019

343
Треньорът на "Левски" е привикал двама футболисти за обяснения

15.03.2019

766 3

Коментари

Force

С Васил Божков "Левски" се спасил от политически спуснат собственик

Да, да и един мармот завива шоколад 😂

Ох, пийте си хапчетата редовно, момчета...

Evasion

Не разбрах кой е бил спуснат по политическа линия, Боримиров ли?

Force

По-скоро - не, дедо Боре е представител на бялата линия  😂

Evasion

Ми не знам на кво е представител, но София-Запад не го подкрепили...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×