facebook
twitter

Спорт

Търси се чужденец за треньор на баскетболните национали

Досегашният селекционер - Любомир Минчев, е отказал категорично нов договор
63
Любомир Минчев

Досегашният треньор на националния отбор по баскетбол за мъже Любомир Минчев е отказал да остане и най-вероятно за поста ще се търси чуждестранен специалист. Вчера специализираният сайт BGbasket.com съобщи новината, като се позова на разговор с една от баскетболните легенди на България - Петко Маринов. 

"Държах Любо да остане, защото той работи с този отбор добре, направи промени - казва Маринов. - Говорих с него преди няколко дни в Правец, на контролата на младежите с Израел. Разочарован е от самата обстановка, станаха противоборства, противопоставяне... Опитвах се да го убедя, но явно е решен твърдо."

Президентът на федерацията Георги Глушков потвърди новината, но отказа да назове причините за решението на 47-годишния Минчев.

"Очаквам и все се надявам да размисли, но явно няма да стане. Той сподели с мен причините, но смятам, че е редно сам да ги съобщи. Не ми харесва отговорът (му). Ако аз имам някаква вина, трябва да се каже. Попитах го дали има към мен някакви претенции, дали нещо не е било изпълнено, но каза, че не е към мен. Може би трябваше още миналата година, след I фаза (на световните квалификации), да подновим договора. Но тъй като отборът играеше добре (б.р. - победа над Франция и равностоен мач с Русия), не ми минаваше през ума, че може да откаже."

Глушков заяви, че има достатъчно време да се търси друг треньор, но проблемът е, че националите си искат Минчев, защото го познават и работят добре с него.

"Иска ми се да е някой, който познава момчетата, защото идва важен квалификационен цикъл. Търсим, но треньорите на клубни отбори трудно ще си оставят отбора. Въобще не е изключена опцията чужденец, но той трябва да няма клубен отбор заради цикъла по който вече се играят квалификациите, и да е запознат с България", допълни шефът на БФБ.

Все още няма коментари

Още

"Балкан" загуби с 15 т. на старта на Шампионската лига по баскетбол

19.09.2019

17
Спортни вести

18.09.2019

33
Испания е за втори път на световния баскетболен връх

16.09.2019

114

Влез или се регистрирай за да коментираш

×