Медия без
политическа реклама

Три от опитните волейболистки отпаднаха от състава на България

Мичели взе шест състезателки от девическия отбор за олимпийската квалификация в Токио

13 Септ. 2023
Вчера женският национален отбор по волейбол проведе открита тренировка в столичната зала "Христо Ботев", на която чу мотивационна реч от президента на федерацията Любомир Ганев (вдясно) преди днешното заминаване за олимпийската квалификация в Токио.
БФВ
Вчера женският национален отбор по волейбол проведе открита тренировка в столичната зала "Христо Ботев", на която чу мотивационна реч от президента на федерацията Любомир Ганев (вдясно) преди днешното заминаване за олимпийската квалификация в Токио.

Три от по-опитните волейболистки в женския национален отбор не попаднаха в окончателния състав за олимпийската квалификация в Токио (16-24 септември). Селекционерът Лоренцо Мичели не включи във финалния списък от 14 състезателки разпределителя Мирела Шахпазова (25 г.), центъра Мира Тодорова (29 г.) и либерото Галина Карабашева (21 г.).

От разширения състав отпадна също и блокровачът Елена Коларова (17 г.), но пък допълнително беше включена друга талантлива волейболистка от девическия национален отбор до 19 г. - 17-годишната Йоана Докова, която играе като либеро.

Общо шест ще бъдат младите състезателки от U19 отбора, на които италианският треньор ще разчита в квалификацията на представителния тим за игрите в Париж 2024. Останалите са разпределителят Маргарита Гунчева, диагоналите Ива Дудова и Микаела Стоянова, посрещача Виктория Коева и централният блокировач Боряна Ангелова.

В японската столица България ще играе срещу тимовете на домакина Япония, Бразилия, Турция, Белгия, Пуерто Рико, Аржентина и Перу. Квоти за олимпиадата ще получат първите два в крайното класиране след мачове всеки срещу всеки.

"Сменихме част от състава. Виждате новото поколение. С Бразилия, Япония и Турция ще е трудно да се играе и да сме равностойни, а Белгия е на нашето ниво. Отиваме да играем там да направим най-добрите резултати. Отиваме да победим отборите от нашето ниво, както и да вземем каквото можем от силните противници", коментира Мичели преди днешното заминаване.

 

СЪСТАВ ЗА КВАЛИФИКАЦИЯТА

Разпределители: Петя Баракова, Маргарита Гунчева;

Диагонали: Радостина Маринова, Микаела Стоянова, Ива Дудова;

Посрещачи: Мария Йорданова, Мирослава Паскова-Кънева, Елена Бечева, Виктория Коева;

Центрове: Борислава Съйкова, Мария Кривошийска, Боряна Ангелова;

Либеро: Мила Пашкулева, Йоана Докова.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата