facebook
twitter

Спорт

Тотализаторът не отрича за спонсорство на "Левски"

Събираме се и решаваме нещата през интернет, разказа новият член на УС на тотото Хлисто Йовов
266
 БГНЕС

Новото ръководство на спортния тотализатор работи и взима решения чрез конферентни връзки в интернет, вместо да се събира. Това съобщи бившият футболист на "левски" и национал на България - Христо Йовов, който, заедно със съветника на спортния министър Красен Кралев и също бивш футболен национал Гошо Гинчев, е част от новата управа на БСТ. 

Останалите са изпълнителният директор Любомир Петров, плюс Людмила Петкова и  Валентин Точев

"Създали сме група във "Вайбър" с колегите и там обсъждаме нещата. Има избран изпълнителен директор, който взема основните решения, но преценяваме, че е по-добре да ги коментираме така, а не да се събираме, защото знаем, че не е редно много хора да бъдат на едно място - разказа Йовов пред радио "Дарик". - Радвам се, че се занимавам с нещо ново и се надявам да оправдая доверието, което ми е гласувано. Смятам, че в спортния тотализатор има какво да се доразвива. Знаем, че трябва да се модернизират някои неща, а това е главният двигател на българския спорт. Надяваме се да го развием и да има повече ресурси за родния спорт и спортното министерство. Дано върнем тотото там, където беше в миналото."

Йовов неизбежно бе запитан за намеренията на премиера Бойко Борисов тотото да помогне на футболния "Левски", който остана без финансиране, след като собственикът Васил Божков има 11 обвинения от прокуратурата, лотарийният му бизнес бе прекратен, а самият той в омента е в ОАЕ. И не отрече, че има вероятност такова спонсорство да бъде осъществено.

"Мога да кажа моето виждане по темата с "Левски". Ние от три седмици се занимаваме с тотализатора. Това (спонсориране на отбора) със сигурност не е коментирано и не мога да дам параметри, какво би могло да стане. Едно е сигурно, че ще направим всичко възможно, за да популяризираме тотото. Тотото трябва да бъде рекламирано, а дали ще е с "Левски" или някакъв друг спортен клуб или отбор е друг въпрос. - каза Йовов. - Знаем, че "Левски" е една институция в България и има много последователи. По този начин хората могат много лесно да бъдат докоснати чрез футболния клуб. На този етап нищо не е коментирано от нас и това са последващи решения. Това, което се случи с вечния съперник (б.р. - фалиралият и заличен като дружество през 2016 г. ЦСКА) предизвиква страха у хората, да не стане така и с "Левски". Феновете могат да помогнат по този начин на клубовете си (б.р. - с дарителска кампания, както в момента правят привържениците на "сините"). Надявам се еуфорията да не премине, защото тя е факт в началото на такива моменти, когато хората даряват пари и помагат на дадена кауза. Надявам се да продължи и "Левски" да пребъде. Смятам, че е важно ръководството на "Левски" да предприеме важни стъпки. Чувам, че клубът има сериозни разходи и е добре в бъдеще да се привличат играчи с по-скромни възнаграждения, за да могат да се чистят задълженията. Трябва да се борим клубът да оцелее. Това ако се разбере от повече хора, ще бъде и по-лесно на ръководството да е с по-развързани ръце и да се справи с тези стъпки. Всички фенове трябва да разберат, че в момента трофеите не са най-важното нещо, не че няма нужда от тях."

Все още няма коментари

Още

"Левски" продаде Горанов на "Шарлероа"

07.08.2020

Обновена

293
10 въпроса преди сезон 2020/21
Божков: Не продадох титлата на ЦСКА през 2006-а, треньорът е виновен

07.08.2020

922 1

Влез или се регистрирай за да коментираш