Медия без
политическа реклама

Тайландец влезе в надпреварата за £147 000

Нопон Саенгхам направи максимум в квалификациите за световното първенство по снукър

16 Апр. 2024
Нопон Саенгхам към момента е в позиция за премия на обща стойност £25 000.
WORLD SNOOKER
Нопон Саенгхам към момента е в позиция за премия на обща стойност £25 000.

Нопон Саенгхам постигна втория си максимален брейк в професионалния снукър. Тайландският играч реализира съвършената серия от 147 точки по време на мача срещу английския ветеран Анди Хикс в III кръг от квалификациите за световното първенство в Шефилд.

Азиатецът комбинира всички 15 червени топки с черната и разчисти цветните в 10-ия фрейм, след който поведе със 7:3. В крайна сметка той спечели двубоя с 10:5 и се класира за решаващия кръг от пресявките, в който ще спори с уелсеца Джаксън Пейдж за място в основната схема в театъра "Крусибъл".

По ирония на съдбата това беше 147-ият сенчъри брейк в кариерата на 31-годишния Саенгхам. Предишният му максимум беше преди повече от 5 години - на 14 февруари 2019 г. по време на "Уелш Оупън". Също така това беше общо 20-ата максимална серия в историята на световното първенство (и шестата, реализирана в квалификациите).

С тези 147 Нопон влезе и в битката за космическия бонус от 147 000 британски паунда - за онзи, който направи два максимума в рамките на турнирите от Тройната корона този сезон. Още трима играчи имат шанс за лъвския пай - китаецът Сю Съ, който изстреля максимален брейк в квалификациите на UK Championship, както и китаецът Дин Дзюнхуей и северноирландецът Марк Алън, които постигнаха перфектната комбинация по време на "Мастърс".

Засега Саенгхам е сам в позиция за премиите от £15 000 за най-висок брейк на световното първенство и £10 000 за максимум в квалификациите.

Серията на тайландеца е 202-рата на стойност 147 в историята на джентълменския спорт и 13-ата от началото на сезон 2023/2024.

Subscribe to the only official World Snooker Tour channel!Website: www.wst.tvTwitter: @wearewstFacebook: /worldsnookertourInstagram: @worldsnookertourTikTok:...
Последвайте ни и в google news бутон