Медия без
политическа реклама

Спортният министър предупреди Данчо Лазаров, че го наблюдава

Когато няма демокрация, държавата е длъжна да реагира, коментира Кралев по адрес на волейболната федерация

17 Дек. 2019
БГНЕС архив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че следи изкъсо процесите в Българската федерация по волейбол (БФВ). И намекна, че държавата ще се намеси, както стана с футболната централа (БФС), ако не види естествен прогрес.

"Това, от което се интересуваме, е във всяка една федерация клубовете сами да решат кой да управлява. Сами да си изберат ръководство по демократичен и законен начин. Когато това не се случва, държавата е длъжна да реагира", предупреди Кралев.

Спортният министър в прав текст заяви, че е притеснен от действията на президента на БФВ Данчо Лазаров. Миналия петък на заседание на Управителния съвет беше взето решение за свикване на извънредно изборно Общо събрание, но според кандидата на опозицията Любомир Ганев настоящият бос умишлено няма да внесе необходимите документи в срок.

"Следя внимателно какво се случва там - подчерта Кралев. - Единственото, което ме тревожи на този етап, е, че според последните изявления на Любо Ганев президентът Данчо Лазаров все още не е вписал решението на проведения Управителен съвет на федерацията преди няколко дни, че трябва да бъде проведено извънредно Общо събрание на 16 януари. Това поставя под въпрос провеждането на подобно събрание, което не е редно. При всички случаи това не е спазване на правилата, а държавата ще следи именно за това."

Министърът добави, че БФВ е спортната федерация, която е получила най-много държавни средства в последно време:

"През последните години волейболът е най-обгрижваният спорт от българската държава. Инвестициите, които се правят, не се измерват само в парите за годишния бюджет, а и в средствата, предоставени за домакинства и разходвани за спортна инфраструктура. През последните години направихме изключително много зали, бяхме домакини на европейско и световно първенство. Клубовете заявиха, че искат промяна в начина на ръководене на федерацията".

Още по темата