facebook
twitter

Спорт

Спонсор заряза отбор от F1 заради слаби резултати

85
ClubS1.bg
Oснователят и изпълнителен директор на "Рич Енърджи" Уилям Стори.

Компанията "Рич Енърджи" обяви, че е прекратила договора си с отбора от Формула 1 "Хаас", съобщи специализираният сайт ClubS1.bg. В съобщение в Туитър производителят на енергийни напитки обясни, че причината са слабите резултати на отбора, както и политиката на Формула 1.

"Днес "Рич Енърджи" прекрати договора си с "Хаас" заради слабо представяне. Нашата цел е да победим "Ред Бул" и да бъдем зад "Уилямс" в Австрия. Политиката и отношението във Формула 1 също възпрепятстват нашия бизнес. Пожелаваме всичко хубаво на отбора", се казва в съобщението на компанията.

"Рич Енърджи" стана спонсор на тима през октомври 2018 г., но по-рано през настоящия сезон трябваше да махне логото си от болидите, след като съдът реши, че то е откраднато от компанията за производство на велосипеди "Уайт Байкс". Въпреки че фирмата за енергийни напитки съобщи за прекратяването на договора, в "Хаас" отричат. Директорът на тима Гюнтер Щайнер обяви, че "Рич Енърджи" все още е спонсор, но отказа да навлиза в подробности.

Според запознати акционери в компанията се опитват да спасят сделката с отбора във Формула 1 и смятат, че съобщението в Туитър е пуснато еднолично от основателя и изпълнителен директор Уилям Стори, който обаче не е попитал акционерите и е решил да действа сам.

Все още няма коментари

Още

"Ферари" привика пилотите си за обяснения (видео)

19.11.2019

217
Трикратен шампион се оттегли от Moto GP

15.11.2019

24
"Мерцедес" не гарантира оставането си във Формула 1

14.11.2019

168

Влез или се регистрирай за да коментираш

×