facebook
twitter

Спорт

Спонсор заряза отбор от F1 заради слаби резултати

87
 ClubS1.bg
Oснователят и изпълнителен директор на "Рич Енърджи" Уилям Стори.

Компанията "Рич Енърджи" обяви, че е прекратила договора си с отбора от Формула 1 "Хаас", съобщи специализираният сайт ClubS1.bg. В съобщение в Туитър производителят на енергийни напитки обясни, че причината са слабите резултати на отбора, както и политиката на Формула 1.

"Днес "Рич Енърджи" прекрати договора си с "Хаас" заради слабо представяне. Нашата цел е да победим "Ред Бул" и да бъдем зад "Уилямс" в Австрия. Политиката и отношението във Формула 1 също възпрепятстват нашия бизнес. Пожелаваме всичко хубаво на отбора", се казва в съобщението на компанията.

"Рич Енърджи" стана спонсор на тима през октомври 2018 г., но по-рано през настоящия сезон трябваше да махне логото си от болидите, след като съдът реши, че то е откраднато от компанията за производство на велосипеди "Уайт Байкс". Въпреки че фирмата за енергийни напитки съобщи за прекратяването на договора, в "Хаас" отричат. Директорът на тима Гюнтер Щайнер обяви, че "Рич Енърджи" все още е спонсор, но отказа да навлиза в подробности.

Според запознати акционери в компанията се опитват да спасят сделката с отбора във Формула 1 и смятат, че съобщението в Туитър е пуснато еднолично от основателя и изпълнителен директор Уилям Стори, който обаче не е попитал акционерите и е решил да действа сам.

Все още няма коментари

Още

Две наказания спряха Хамилтън за изравняване на рекорда на Шумахер

27.09.2020

774
Хамилтън потегля от полпозишън към рекорда на Шумахер

26.09.2020

151
Ботас изпревари Хамилтън в първите тренировки в Сочи

25.09.2020

125

Влез или се регистрирай за да коментираш