Quantcast
Спонсор заряза отбор от F1 заради слаби резултати | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Спонсор заряза отбор от F1 заради слаби резултати

88
 ClubS1.bg
Oснователят и изпълнителен директор на "Рич Енърджи" Уилям Стори.

Компанията "Рич Енърджи" обяви, че е прекратила договора си с отбора от Формула 1 "Хаас", съобщи специализираният сайт ClubS1.bg. В съобщение в Туитър производителят на енергийни напитки обясни, че причината са слабите резултати на отбора, както и политиката на Формула 1.

"Днес "Рич Енърджи" прекрати договора си с "Хаас" заради слабо представяне. Нашата цел е да победим "Ред Бул" и да бъдем зад "Уилямс" в Австрия. Политиката и отношението във Формула 1 също възпрепятстват нашия бизнес. Пожелаваме всичко хубаво на отбора", се казва в съобщението на компанията.

"Рич Енърджи" стана спонсор на тима през октомври 2018 г., но по-рано през настоящия сезон трябваше да махне логото си от болидите, след като съдът реши, че то е откраднато от компанията за производство на велосипеди "Уайт Байкс". Въпреки че фирмата за енергийни напитки съобщи за прекратяването на договора, в "Хаас" отричат. Директорът на тима Гюнтер Щайнер обяви, че "Рич Енърджи" все още е спонсор, но отказа да навлиза в подробности.

Според запознати акционери в компанията се опитват да спасят сделката с отбора във Формула 1 и смятат, че съобщението в Туитър е пуснато еднолично от основателя и изпълнителен директор Уилям Стори, който обаче не е попитал акционерите и е решил да действа сам.

Още

"Мерцедес" представи болида W12 за новия сезон в F1

02.03.2021

Обновена

120
Двукратен шампион във Ф1 е със счупена челюст след удар от кола

12.02.2021

Обновена

299
"Мерцедес" преподписа с Хамилтън само за един сезон

08.02.2021

267