facebook
twitter

Спорт

Спас Русев: Проблемът на "Левски" са левскарите

Собственикът на клуба отчете назначението на Делио Роси като най-голямата си грешка
659
БГНЕС
Спас Русев похвали собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, че единствен в българския футбол е успял да създаде печеливш модел на футболен клуб.

"Левски" в последната година и последните месеци непрекъснато се тресе в някакви интриги, които всъщност идват от левскарската общност". Това признание направи бизнесменът Спас Русев в своеобразно обобщаващо интервю в края на престоя му като собственик на клуба. Очаква се той да отстъпи управленските си функции и да прехвърли акциите си на общото събрание, насрочено за 6 март.

"Влизането ми в "Левски" е в резултат на едно бизнес решение между "Виваком" и "Левски" в този момент. Във футбола е така - някой път нещата се случват, другият не. Много трудно се излиза с позитивен имидж... Нещата са тежки, не са лесни, отбор като "Левски" винаги е под натиск от феновете да печели купи. Това те вкарва в едно състезание, в което "Лудогорец" вдигнаха нивото много високо. И ако ти искаш да си конкурентен, затова са необходими средства. Няма фенска маса, няма телевизионни права, спонсорите се броят на пръсти. Те също трябва да имат някакъв интерес към това спонсорство, да участват в нещо престижно и популярно... Едно от клишетата са, че произвеждаме таланти и после ги продаваме... При нас няма такива традиции, има епизодични проблясъци. За клуб като "Левски", който е под натиск непрекъснато да печели, това е доста труден процес. В България има около 700 регистрирани професионални клуба. Може би само един от тях е финансово балансиран, само "Лудогорец". Всички останали са губещи. Моделът е сбъркан... Ние нямаме инфраструктура, нямаме посещаемост. Изключително малко приходи от телевизионни права. Как да се издържа един клуб?!", заяви Русев и си пожела феновете на "сините" да не го помнят с лошо.

Като най-голяма своя грешка при престоя си в "Левски" бизнесменът отчете назначаването на Делио Роси за треньор. "Треньорът се оказа грешка, защото го избрах по визитна картичка, по автобиография, може би така се прави, но е много важно да знаеш какъв е характерът на човека. Характерът на Делио Роси е в основата на провала и този загубен период. Само умения и разбиране за футбол не са достатъчни, той не успя да направи контакта с футболистите", каза Русев.

Той бе категоричен, че "Левски" няма да има проблем с лиценза си и посочи, че с напускането си оставя два спонсорски договора за около 4 млн. лв. На бъдещия собственик на клуба Васил Божков той е посочил какво трябва да се стори, за да се осигури финансова стабилност.

Същевременно, след като в сряда от "Нове холдинг" - фирмата на Васил Божков, потвърдиха, че група компании, в които той има участие, ще се включат в "необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба", вчера отпаднаха и последните неясноти пред Георги Дерменджиев и той подписа договор като треньор до лятото на 2021 г.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Спортният шеф на "Левски" отиде в Австрия за контролите

24.06.2019

41
"Левски" получи отказ за национал и подписа с аржентински халф

21.06.2019

415 1
"Ружомберок" обяви "Левски" за неатрактивен, но труден съперник

20.06.2019

270 1

Коментари

Evasion

Спас Русев похвали собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, че единствен в българския футбол е успял да създаде печеливш модел на футболен клуб.

"Левски" в последната година и последните месеци непрекъснато се тресе в някакви интриги, които всъщност идват от левскарската общност".

Т.е., за да имаме печеливш модел на футболен клуб, този клуб не трябава да има нито история, нито традиции, нито привърженици... 

Solace

Достатъчно е този клуб да има лоби в БФС, да има самозабравил се "бизнесмен" за собственик, да е пълен с чужденци. А, и скоро ще си има Нова ТВ.

 

 

Анонимен3

Левски ще успее!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×