facebook
twitter

Спорт

Сираков: Дарителската фенска кампания не върви, както ни се иска

684
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Новият собственик на "Левски" - Наско Сираков, коментира начините за стабилизиране на клуба само ден, след като "сините" пропуснаха крайния срок да погасят задълженията си към футболистите и администрацията, което означава, че УЕФА може да наложи съвсем скоро най.строгото наказание - изваждане на отбора от евротурнирите. Все пак има процедури, минаващи през даване на срок за изплащане на сумите, глоба, и чак тогава изваждане от турнирите, така че Сираков се надява дотогава клубът да се справи.

Но проблемите остават все така големи. В "Левски" залагат много на новата кампания - по продажба на членски карти за феновете, обаче собственикът призна, че вълната на ентусиазъм у привържениците е отминала.

"Успехът ще зависи от това доколко достъпни са тези карти за левскарите, колко лесно могат да се сдобият с тях и най-вече от начина, по който комуникираме с привържениците - каза той пред сайта Levski365. - Не мога да кажа, че имам конкретни очаквания колко хора ще се купят членски карти. Факт е, че дарителската кампания и подновяването на сезонните билети не вървят, както ни се иска."

Сираков продължава да настоява, че заплатите може още да се свият и да се на надява "Левски" да успее да продаде някой играч, за да закърпи положението.

"Сигурен съм, че с много по-малко средства ще можем да стегнем добър отбор - казва той. - Дали ще успеем да направим трансфери и за колко пари, е трудно да се каже. Но това е все пак перспектива и работим доста усилено да успеем. Проблемът идва от съвсем променения трансферен пазар не само у нас, който се сви заради икономическата криза, дошла и във футбола с пандемията."

Сираков счита, че ако не са били натрупани оперативни задължения за 5 млн.лв. от февруари (тогава бившият клубен бос Васил Божков се сблъска с българската прокуратура), всичко щяло да е наред: "Тези 5 милиона ми създадоха доста безсънни нощи."

Собственикът счита, че "Левски" все пак ще успее да привлече няколко опитни футболисти, които да играят редом с младоците от школата.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тийнейджърът от Нови Искър, който мечтае за номера на Гунди

14.08.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

44
РБ попари "Атлетико" и е в Топ 4 на Шампионската лига

14.08.2020

1431 1
Върба: Започват промени в "Лудогорец"

13.08.2020

305

Коментари

Джанго
снимка на Джанго

раев след като стисна акциите още същата вечер е забелязан да обикаля казината  където профуква над 120000  евро- толкоз.

ЛАФЪРДИЕВ

Е как ще върви както искате, бе Раевия? По-оня ден заглавията бяха "Чудо невиждано. Феновете събраха 2.6 милиона."

Вчера - Няма 2 милиона за...

Ми то с по два милиона на ден кой ще ви смогне?

Има един #кой, ама 2-та милиарда сърбите кой знай кога ше му ги дадат. А той е и пръв дарител на държавата. Та ша требе и на опашка да се наредите..

Влез или се регистрирай за да коментираш