Quantcast
Сираков: Дарителската фенска кампания не върви, както ни се иска | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Сираков: Дарителската фенска кампания не върви, както ни се иска

697
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Новият собственик на "Левски" - Наско Сираков, коментира начините за стабилизиране на клуба само ден, след като "сините" пропуснаха крайния срок да погасят задълженията си към футболистите и администрацията, което означава, че УЕФА може да наложи съвсем скоро най.строгото наказание - изваждане на отбора от евротурнирите. Все пак има процедури, минаващи през даване на срок за изплащане на сумите, глоба, и чак тогава изваждане от турнирите, така че Сираков се надява дотогава клубът да се справи.

Но проблемите остават все така големи. В "Левски" залагат много на новата кампания - по продажба на членски карти за феновете, обаче собственикът призна, че вълната на ентусиазъм у привържениците е отминала.

"Успехът ще зависи от това доколко достъпни са тези карти за левскарите, колко лесно могат да се сдобият с тях и най-вече от начина, по който комуникираме с привържениците - каза той пред сайта Levski365. - Не мога да кажа, че имам конкретни очаквания колко хора ще се купят членски карти. Факт е, че дарителската кампания и подновяването на сезонните билети не вървят, както ни се иска."

Сираков продължава да настоява, че заплатите може още да се свият и да се на надява "Левски" да успее да продаде някой играч, за да закърпи положението.

"Сигурен съм, че с много по-малко средства ще можем да стегнем добър отбор - казва той. - Дали ще успеем да направим трансфери и за колко пари, е трудно да се каже. Но това е все пак перспектива и работим доста усилено да успеем. Проблемът идва от съвсем променения трансферен пазар не само у нас, който се сви заради икономическата криза, дошла и във футбола с пандемията."

Сираков счита, че ако не са били натрупани оперативни задължения за 5 млн.лв. от февруари (тогава бившият клубен бос Васил Божков се сблъска с българската прокуратура), всичко щяло да е наред: "Тези 5 милиона ми създадоха доста безсънни нощи."

Собственикът счита, че "Левски" все пак ще успее да привлече няколко опитни футболисти, които да играят редом с младоците от школата.

Още

ЕВРО 2020 - РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА

14.06.2021

Обновена

2129
Ериксен след инфаркта: Искам да разбера какво се случи с мен

14.06.2021

2668
Сираков: Имам план Б за "Левски" - затягане на колана

14.06.2021

1337