Quantcast

Медия без
политическа реклама

Сираков дари 60 000 лв. на "Левски" за рождения си ден

Президентът Румен Радев поздрави собственика на "сините" за личния му празник

26 Апр. 2022
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Наско Сираков

Навършващият днес 60 години Наско Сираков обяви, че дарява 60 000 лв. на любимия си клуб. Той стори това в обръщение към феновете.

"Благодарен съм на съдбата, че отреди да бъда Левскар.  Целият ми живот от 12-годишен до днес е  посветен на великия, син клуб. През всички тези години сърцето ми е отдадено на синята идея... От две години съм собственик на "Левски", благодарение на вас. Казвал съм ви и преди, ще повторя и днес: смятам себе си за Пазител на акциите на клуба. Станах такъв в най-тежкия момент от вековната история на "Левски". Заложих името си, което бях градил много години. Кой ли не ми каза, че това е абсолютен риск и обречена кауза. Напълно осъзнавах в какво състояние поемах любимия си клуб. Но това не ме уплаши, колкото и да беше страшно. Спасяването на моя втори дом  чувствах като житейската си мисия", написа Сираков. Той изрази щастието си, че в последните месеци отборът се вдига отново, благодарение на Станимир Стоилов, а също така благодари на привържениците, че отделят лични средства, за да помогнат на клуба.

След което обяви: "На днешния ден, в който навършвам 60 години, аз - Левскаря, дарявам 60 000 лева на моята любов "Левски". Това ще осмисли празника ми и направената равносметка. Този подарък към клуба ми, който все още е в тежко финансово положение ще ме направи истински щастлив. А аз получих най-големия си подарък от Съдбата - това да съм начело на "Левски" в най-тежкия момент от съществуването му и да давам всеки ден цялата си любов и енергия за спасяването и просперитета му."

Сираков получи много поздрави за празника си. Фенове на отбора дори го изненадаха със заря пред дома му в първите минути на днешния ден. Поздравителен адрес до рожденика изпрати и президентът на България Румен Радев.

"Вярвам, че днес с удовлетворение можете да погледнете назад към своята успешна футболна кариера, наредила Ви сред най-големите голмайстори в историята на българския футбол... Приветствам Вашия продължаващ професионален и обществен ангажимент като ръководител на един от най-големите футболни клубове у нас – "Левски", се казва в писмото на Радев.

Още по темата