Quantcast

Медия без
политическа реклама

Шестима наши тенисисти влизат в основните схеми на "Ролан Гарос"

Още двама българи ще играят в квалификациите, а две дами чакат за място в пресявките

03 Май 2023
ЕПА/БГНЕС архив
Общо десетима български тенисисти имат шанс да играят на "Ролан Гарос" през 2023 г.

Шестима български тенисисти ще участват директно в основните схеми на втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос" в Париж (28 май - 11 юни). Това съобщиха от родната федерация (БФТ), след като вчера изтече срокът за заявките при играчите до 18 г. за Откритото първенство на Франция.

Към момента под №3 в турнира при юношите ще бъде поставен Илиян Радулов, който през януари игра 1/4-финал на Australian Open в Мелбърн. В основната схема е и Адрияно Дженев.

При девойките в основната схема ще играят Росица Денчева, стигнала до III кръг на АО в началото на 2023 г., и дебютантката Ива Иванова. Сред чакащите, но в близост до място в квалификациите е Йоана Константинова.

В главните турнири при мъжете и жените България ще бъде представена от първите ни ракети Григор Димитров и Виктория Томова. В квалификациите при мъжете ще се включат Димитър Кузманов и Адриан Андреев, а при дамите със защитен ранкинг място в пресявките може да намери Сесил Каратанчева, която миналия месец се завърна на корта след почти 4-годишно отсъствие.

Още по темата