Медия без
политическа реклама

Шампионът на НХЛ привлече български вратар срещу $10.2 млн.

Според мениджъра на "Колорадо" Александър Георгиев ще бъде титуляр

11 Юли 2022
архив

Роденият в Русе вратар на хокейния "Ню Йорк Рейнджърс" Александър Георгиев подписа 3-годишен договор с новия шампион на НХЛ "Колорадо Аваланч". Контрактът на 26-годишния хокеист е на обща стойност $10,2 млн.

През наскоро завършилия сезон Георгиев изигра 28 мача като титуляр за "Рейнджърс", като инкасира средно по 2.92 гола. Вратарят бе в тима от Ню Йорк от 2017 г. 

Генералният мениджър на шампиона "Колорадо" Джо Сакич дори загатна след обявяването на договора, че Георгиев ще бъде титулярен вратар на "лавината" през новия сезон.

"Когато беше титуляр, той играеше наистина добре и искаше по-голяма възможност за изява и получи тази възможност. Алекс очаква с нетърпение предизвикателството. Харесва ми, че той играеше в голям отбор. Беше в Ню Йорк и е свикнал с напрежението. Алекс беше приоритет за нас", каза Сакич.

Александър Георгиев е роден в Русе, но е изразнал в Русия. Той има и българско, и руско гражданство и през 2019 г. за първи път бе повикан в руския национален отбор за световното първенство в Словакия.

Роденият в Русе хокеен вратар на "Ню Йорк Рейнджърс" в НХЛ Александър Георгиев бе повикан в националния отбор на Русия за предстоящото световно първенство в Братислава (Слвк).

 

Още по темата