Медия без
политическа реклама

Шампионът в F1 подписа нов договор със Серхио Перес

Мексиканецът остава съотборник на Макс Верстапен в "Ред Бул" до края на 2026 г.

05 Юни 2024
Серхио Перес
ЕПА/БГНЕС
Серхио Перес

Серхио Перес подписа нов 2-годишен договор с доминиращия отбор във Формула 1 - "Ред Бул". Това обявиха официално тимът и самият мексиканец, който остава съотборник на трикратния шамипон Макс Верстапен до края на 2026 г.

В последните няколко седмици се появяваха различни слухове за замяна на 34-годишния Перес, който след състезанието за Гран при на Япония на 7 април (там той завърши втори - след Верстапен) поиска 3-годишен договор с шампионския тим. "Ред Бул" обаче отказа тази опция и в медиите се завъртяха трима "претенденти" за мястото на мексиканеца - Даниел Рикиардо, Юки Цунода и Карлос Сайнц. Всичко приключи с краткия официален анонс на тима от Милтън Кийнс (Вбр): "Имаме удоволствието да обявим, че Серхио Перес подписа 2-годишно  продължение на договора си".

Перес стана пилот на "Ред Бул" в началото на 2021 г. и спечели още същата година първата си победа - за Гран при на Азербайджан. Той стана световен вицешампион в F1 миналия сезон (след Макс Верстапен) и така отборът за първи път в историята си класира двамата си пилоти на първите две места в крайното класиране. Към момнта Перес има в актива си 5 победи и общо 29 класирания в Топ 3, както и три спечелени квалификации за място на старта.

„Моментът е важен, за да потвърдим състава си за 2025 г. Много сме много доволни, че ще продължим да работим заедно с Чеко - заяви шефът на "Ред Бул" Кристиан Хорнер. - Стабилността е важна за нас. Между Чеко и Макс има успешно и стабилно партньорство, което осигури първото в историята ни класиране на първите две места в шампионата при пилотите. Последните няколко състезания бяха трудни, тъй като има съкращаване на разликите между отборите. Ние обаче сме сигурни в Чеко и очакваме с нетърпение завръщането му към доказаната форма и представяне, които толкова често виждаме.“

Самият Перес също изрази удовлетворението си от подписания анекс:

„Наистина съм щастлив да посветя бъдещето си на този страхотен отбор. Състезанията за "Ред Бул" са предизвикателство като никое друго – както на пистата, така и извън нея. Радвам се, че оставам тук, за да продължим заедно нашето пътуване и да допринесем за великата история на този екип още две години. Тази година ни предстои ни голямо предизвикателство. Имам пълно доверие на целия екип и знам, че бъдещето тук е светло и се вълнувам да бъда част от него. Искам да благодаря на всички за доверието, което ми гласуват. То е наистина голямо. Искам да се отплатя с отлични резултати на пистата и извън нея. Мисля, че ни предстои много работа. Имаме още много шампионати, които да спечелим заедно“.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Формула 1, Серхио Перес