facebook
twitter

Спорт

Селекционерът на жените: Искаме да показваме сериозен волейбол

46
FIVB
Селекционерът Иван Петков се надява тимът да се развива и да има по-добри резултати.

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков иска тимът да показва "сериозен волейбол" в предстоящите си мачове. Отборът се готви за олимпийската квалификация в САЩ (2-4 август), където ще играе в група с домакините, Аржентина и Казахстан. 

"Отборът има амбицията и волята да показва сериозен волейбол и да се развива. И най-вече това развитие да бъде подплатено с резултати. Имаме цел и план, който трябва да изпълним в един по-дългосрочен план. Знаете, че целта е да направим конкурентен отбор за европейското първенство, на което сме домакини през 2021-ва. Да имаме по-широк списък от състезателки, за да можем да аклиматизираме, да присъединим към отбора млади момичета и да ги направим конкурентни на основните, които имаме в момента", каза Петков пред БНТ.

С тима вече тренира Елица Василева, която дълго се възстановяваше от контузия в дясното рамо. Според нея България има шансове в квалификацията. "Ще изиграем по един мач срещу всеки отбор, така че всичко е възможно. Срещу САЩ шансовете са малки, но това не пречи да дадем всичко от себе си", каза Василева.

В събота и неделя националките ще изиграят две контроли срещу Азербайджан в залата на спортен комплекс "Сила" в Пловдив. Срещата в събота е от 18:00 ч., а в неделя - от 16:00 ч.

Все още няма коментари

Още

Волейболистките тръгват за Евро '19 да заемат мястото, което заслужават

20.08.2019

52 1
Победа и загуба в Румъния за волейболистките преди Евро `19

19.08.2019

20
Германия плаща €1 млн., за да се бори за волейболна квота за Токио `20

16.08.2019

141

Влез или се регистрирай за да коментираш

×