facebook
twitter

Спорт

САЩ, Бразилия и Русия попаднаха в една група за финалите в Торино

120
Ютуб
Момент от тегленето на жребия за Топ 6 в Торино.

Жребият за групите във финалната шестица на световното първенство по волейбол (в Торино) събра отново шампиона Полша и Сърбия, които в неделя вечерта решиха с двубой помежду си последния участник в заключителната трета фаза. От варненската гр.Н сърбите вече се бяха класирали, докато на поляците им трябваше победа - в противен случай в Топ 6 щеше да иде Франция. Западните ни съседи обаче явно си бяха направили сметка да не попадат в един поток с Русия и загубиха набързо с 0:3. Така те станаха втори в групата (поляците са първи), а другият втори с най-добър актив бе "сборная". И по регламент тези два тима бяха пратени директно в отделни групи за III фаза.

Затова жребият в Торино всъщност бе изтеглен за разпределяне на четирите отбора победители в групите от II фаза. След него в гр. I са Бразилия, САЩ и Русия, а в гр.J - Италия, Полша и Сърбия. 

В гр.I, която изглежда много по-силна и равностойна, програмата откриват олимпийският шампион Бразилия и европейският - Русия (26 септември). После играят САЩ - Русия (27-и) и Бразилия - САЩ (28-и). В другия поток в трите дни мачовете са: Италия - Сърбия, Сърбия - Полша и Италия - Полша.

Първите два отбора в крайното класиране на двете групи ще се срещнат "на кръст" в съботните полуфинали, а в неделя са финалът и мачът за бронзовите медали.

Все още няма коментари

Още

Наш скиор се класира за гигантския слалом на световното

15.02.2019

554
Швейцария излезе №1 по медали на световното по ски

14.02.2019

322
Селекционерът Пранди: Матей размишлява

13.02.2019

121

Влез или се регистрирай за да коментираш