facebook
twitter

Спорт

Руснак от "Мерцедес" бе най-бърз в тестовете в Барселона

52
архив
Никита Мазепин

Руснакът Никита Мазепин с "Мерцедес" бе най-бърз във втория ден от тестовете на Формула 1 в Барселона. 20-годишният пилот участва вместо световния шампион Люис Хамилтън.

Мазепин постигна 1:15,775 мин. за обиколка с най-меките гуми на "Пирели". Неговото време е с 0,264 сек. по-слабо от това на титуляра на "Мерцедес" Валтери Ботас, който пък бе най-бърз в първия ден от тестовете 

Алекс Албон ("Торо Росо") остана втори - с 1,304 сек. по-бавен от Мазепин. Антонио Фуоко ("Ферари") се нареди на трето място - на 1,509 сек. Титулярът на "скудерията" Шарл Льоклер остана 4-и. 

Междувременно директорът на "Ферари" Матия Биното призна, че в тима все още не са открили причината да изостават толкова драстично от "Мерцедес". Преди сезона се очакваше битката между двата тима да е оспорвана, но вместо това "сребърните стрели" спечелиха първите 5 надпревари. Според Биното последното състезание в Испания е показало ясно слабостите на тима.

"Слабостите са очевидни. Колко време ще ни отнеме да ги изчистим е трудно да се отговори. По-важно е да разберем как да се справим с тях. След това вече ще ги изчистим бързо", каза Биното.

Все още няма коментари

Още

Тимът на "Уилямс" от F1 привлече втора жена за пилот

21.05.2019

26
Руснак сменя Хамилтън в "Мерцедес" за теста в Барселона

15.05.2019

46
Хамилтън триумфира за петата двойна победа на "Мерцедес" в F1

13.05.2019

149

Влез или се регистрирай за да коментираш

×