facebook
twitter

Спорт

Рекордьорът Хендри: Рони има още 3-4 световни титли у себе си

233
 Eurosport
Рони О`Съливан е свил победоносно юмрук, отнасяйки със себе си своята пета и последна засега световна купа след победата с 18:12 срещу Бари Хоукинс на финала в "Крусибъл" през 2013 г.

Рекордьорът със седем световни титли в модерната епоха на снукъра Стивън Хендри е убеден, че живата легенда Рони О`Съливан може да задмине постижението му в шефилдския театър "Крусибъл". Ракетата има върховите по седем трофея от "Мастърс" и Шампионата на Обединеното кралство, но изостава с две купи от шотландеца в третата надпревара от Тройната корона - световното първенство.

"Ако иска и главата му е наред, мисля, че той може да спечели още три или четири световни титли. Рони ги има у себе си", заяви Хендри по време на чат на живо в "Инстаграм" със своя сънародник и бивш шампион от "Мастърс" Алън Макманъс.

О`Съливан за последен път триумфира като световен шампион през 2013 г., а на следващата година стигна до финала, но не успя да спечели шестата си титла, отстъпвайки пред Марк Селби с 14:18 фрейма. Наскоро 44-годишният англичанин сподели, че вече не се чувства комфортно в Шефилд, най-вече заради продължителността на първенството.

"Рони призна, че не е особено заинтересуван да бъде там в продължение на 17 дни. Не може да спорим с него. Ако така се чувства, значи така се чувства", коментира 51-годишният Хендри.

Макманъс пък сподели, че за него мечтаният финал на тазгодишното световно първенство - което трябва да се проведе през юли в празния "Крусибъл", би бил сблъсък между Рони О`Съливан и настоящия шампион и безспорен №1 в света Джъд Тръмп.

"Той е способен да го направи. Ще бъде чудесно да играе срещу Джъд във финала. Всъщност ще бъде интересно да видим Рони в ролята на аутсайдер. Защото Джъд е на върха в момента, трябва да признаем това", заяви Макманъс.

Все още няма коментари

Още

Тийнейджър изхвърли Рони О`Съливан от Европейския Мастърс

25.09.2020

350
О`Съливан се изстреля в нова орбита с 6-а световна титла

17.08.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

565
Епични 66 фрейма пратиха Ракетата и Воина на финал в "Крусибъл"

15.08.2020

444

Влез или се регистрирай за да коментираш