Медия без
политическа реклама

Ракетата срещу Вълшебника от Уишоу - за първи път в България

Феновете ще видят две издания на снукър класиката в Пловдив и София в началото на юни

08 Март 2024
Официалният плакат на демонстративните мачове между Рони О`Съливан и Джон Хигинс в България.
БФ Снукър
Официалният плакат на демонстративните мачове между Рони О`Съливан и Джон Хигинс в България.

Двама от най-великите снукър играчи на всички времена - Рони О`Съливан и Джон Хигинс, за първи път ще се изправят един срещу друг в България. Ракетата и Вълшебника от Уишоу ще изиграят два демонстративни мача в Пловдив и София в началото на юни, съобщиха от българската снукър федерация (БСФ).

Първото издание от снукър класиката на родна земя ще бъде на 7 юни (петък) от 20:00 ч. в пловдивската зала "Колодрума", а второто - на 8 юни (събота) от 20:00 ч. в столичната зала "Левски София". Билетите и за двете събития ще бъдат пуснати в продажба идния понеделник (11 март) в 11:47 ч. онлайн и в търговската мрежа на Eventim.bg. Цените ще бъдат от 60 до 200 лв.

"Демонстративните мачове на Рони О’Съливан срещу Джон Хигинс са организирани с подкрепата на Община Пловдив и Столична община. В шоуто ще участват и български играчи. Българска снукър федерация планира допълнителни събития и изненади за феновете, като те и други детайли около организацията ще бъдат разкрити впоследствие", обявиха от БСФ.

Въпреки че са чести гости в страната ни, двамата 48-годишни британци никога не са играли помежду си у нас. През годините Рони е имал редица шоу мачове в София и Пловдив - срещу Джими Уайт (2015, 2022), Марк Селби (2016), Стивън Хендри (2017). Джон пък се е изправял срещу Марк Уилямс в Пловдив през 2018 г., когато направи максимален брейк от 147 т. в "Колодрума".

В периода 2012-2016 г. ветераните от Випуск `92 бяха и редовни участници в професионалните турнири от сериите РТС в София.

За последно двамата застанаха един срещу друг на масата тази седмица по време на дебютното издание на "Световния Мастърс" в Рияд. В саудитската столица англичанинът разгроми шотландеца с 4:0 фрейма на 1/4-финалите и впоследствие стигна до титлата. Общо в професионалния тур О`Съливан и Хигинс имат 79 официални мача с баланс 41-35 (+3 равенства) в полза на Гения от Чигуел.

Последвайте ни и в google news бутон