Quantcast
Пулев: Ставам все по-добър и по-добър | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Пулев: Ставам все по-добър и по-добър

Руис ще ми бъде една идея по-удобен, Джошуа беше трагичен в последния мач, заяви боксьорът
52
 Кубрат Пулев/Фейсбук
Промоутърската компания "Топ Ранк" съобщи, че Пулев е с предимство за мач за световните титли пред другия претендент Александър Усик.

Кубрат Пулев обяви, че става все по-добър. Боксьорът се прибра в България след победата срещу Райдел Букър във Фресно, Калифорния, в събота. Там той постигна втория си успех в САЩ и общо 28-и в професионалния бокс, като запази статута си на задължителен претендент за световната титла на международната боксова федерация (IBF).

"В перфектна форма съм. Все по-добър и по-добър, имам чувството, че на 60 ще съм най-добър", заяви Пулев на летище София. Той коментира, че началните рундове са били най-важни за успеха по точки срещу Букър: "Мачът не беше много труден, съперникът не беше от топбоксьорите, но въпреки това беше опитен. Беше дошъл за победа, но не му дадох никакви шансове. Началните рундове - втори, трети рунд, бяха решаващи, защото тогава се взима превес, а той все още беше свеж. Не съм казвал, че този мач ми е бил най-важният, но беше изключително важен. И мачът с Богдан Дину беше много важен. Следващият пък ще е още по-важен".

Пулев чака победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, който ще е на 7 декември в Саудитска Арабия. По правилник двубоят за световната титла трябва да се проведе до края на май 2020 г. "Със сигурност следващият мач ще е срещу победителя от Руис - Джошуа. Мога да победя и двамата, и двамата са преодолими. Въпрос на ситуация, на тренировка, на шанс. Може би Анди Руис ще ми е една идея по-удобен. Но не се знае, видяхте последния мач на Джошуа, той беше трагичен. Не знам дали е подценил противника, но беше много по-слаб от Руис. Не се знае какво ще се случи във втория мач."

Той обясни, че все още не знае къде ще бъде двубоят за титлата: "Със сигурност няма да е в България, но за мен няма значение къде ще е - дали в Англия, дали в Саудитска Арабия, в САЩ. Готов съм, чувствам се много силен, надявам се да се подготвя здраво и да победя".

Пулев обяви, че американската публика го приема и се отнася добре с него: "Когато видят добър боксьор, когато видят отношение, хората там оценяват всичко. Не е като в България - да плюем всичко наше и да се радваме на чуждото. Там, независимо дали е тяхно, или чуждо, те се радват, когато видят качествено нещо и когато видят уважение. Те подхождат с много голямо уважение към труда на всеки човек".

Мениджърът му Ивайло Гоцев очаква Пулев да се изправи срещу Анди Руис. "Световните титли са на дневен ред в момента. Тази победа бе всичко за Кубрат, защото без нея сега нямаше да говорим за световни титли. По-удобният съперник от Джошуа и Руис ще е победителят, защото това ще бъде единственият. В първата среща имаше изненада. Руис може да повтори тази изненада, защото той има сила на удара, неговият стил е много агресивен, а Джошуа има проблеми точно срещу такива съперници. Затова аз мисля, че Анди Руис ще спечели, ако е добре подготвен."

От промоутърската компания "Топ Ранк" потвърдиха пред "Скай Спортс", че Пулев трябва получи следващия мач за световните титли и е с предимство пред украинеца Александър Усик, който е задължителен претендент на световната боксова организация (WBO).

 

ТЕРВЕЛ ЩЕ СЕ БИЕ С АМЕРИКАНЕЦ В ПЛОВДИВ

Тервел Пулев ще срещне боксьор от САЩ на 14 декември в Пловдив. Очаква се името на съперника да бъде обявено другата седмица, а мачът ще е за интерконтиненталната титла на световната боксова асоциация (WBA).

"Брат ми ще играе срещу много добър американец за интерконтиненталната титла на WBA. Надявам се да се подготви много добре и да спечели", заяви Кубрат Пулев, който допълни, че в галата ще участват много боксьори от чужбина.

Ключови думи:

бокс, Кубрат Пулев
Все още няма коментари

Още

Тервел Пулев пак стана доброволец в COVID-отделение

25.11.2020

118 1
1000 зрители ще бъдат допуснати на двубоя Джошуа - Пулев

24.11.2020

191
Пулев влиза в "балон" в Лондон заради мача с Джошуа

17.11.2020

688 1

Влез или се регистрирай за да коментираш