Медия без
политическа реклама

Пропилян геймбол пречупи националите срещу европейския шампион

България загуби с 0:3 във втория ден от волейболната квалификация за Париж 2024

01 Окт. 2023
Александър Николов плонжира, за да посрещне остра топка в българското поле по време на мача срещу Полша.
FIVB
Александър Николов плонжира, за да посрещне остра топка в българското поле по време на мача срещу Полша.

Волейболистите от националния отбор започнаха много силно мача срещу Полша от втория ден на олимпийската квалификация в Сиан (Китай), но в крайна сметка не можаха да вземат нито един гейм от европейския шампион. Воден от селекционера Пламен Константинов, тимът на България отстъпи с 0:3 (-24, -20, -21) в зала "Цюдзян".

Повратният момент беше в края на първата част, когато окрилени от появата на терена на 16-годишния резервен разпределител Симеон Николов, "лъвовете" стигнаха до геймбол. Тийнейджърът първо направи ас за 24:23, а после изпълни втори пореден мощен сервис, при който топката се върна директно в нашето поле. Вместо да забие и да затвори гейма обаче, скочилият на мрежата Мартин Атанасов я изстреля в аут и това доведе до психологически срив в целия отбор.

Въпреки че се бориха до последно и в следващите две части, нашите национали така и повече не успяха да се противопоставят на "дружина полска" във важните моменти.

Българският капитан Цветан Соколов стана топреализатор в мача с 20 т. (3 аса, 1 блок), но нито един друг волейболист от състава ни не стигна до двуцифрен актив. Втори по резултатност беше Александър Николов с 8 т. (1 блок), а Николай Колев (1 блок) и Алекс Грозданов завършиха с по 6 т.

С най-голям принос за полската победа беше Бартош Беднож с 16 т. (3 блока), а Лукаш Качмарек (1 ас, 1 блок) и Камил Семенюк (2 аса, 1 блок)  добавиха по 13 т.

България (1-1) слезе на 5-о място във временното класиране с 3 т., спечелени от вчерашната победа с 3:0 срещу домакина Китай. Полша (2-0) пък излезе начело с 5 т., колкото има и Канада (2-0), но с по-лошо геймово съотношение.

Следващият двубой на нашите волейболисти е срещу Аржентина (1-1, 3 т.) във вторник (3 октомври).

🔴 Olympic Qualification LIVE on Volleyball TV: https://go.volleyball.world/TV?ytv=dWatch the men's highlights between Poland and Bulgaria from (Pool) of the...
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?