Медия без
политическа реклама

Пропадна и мачът между Фюри и Джошуа

27 Септ. 2022
Тайсън Фюри не е излизал на профиринга от 23 април, когато нокаутира претендента Дилиън Уайт на "Уембли" и запази шампионския пояс на WBC.
ЕПА/БГНЕС архив
Тайсън Фюри не е излизал на профиринга от 23 април, когато нокаутира претендента Дилиън Уайт на "Уембли" и запази шампионския пояс на WBC.

Мачът между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, покрай който пропадна възможността за организиране на обединителен двубой за абсолютната световна титла в професионалния бокс, също няма да се проведе. Това обяви самият Фюри, носител на пояса на Световния боксов съвет (WBC), който беше поставил краен срок до 26 септември за подписване на договор.

"Е, момчета, вече е официално. Денят дойде и отмина. Замина си след 17:00 ч. в понеделник. Договор не беше подписан. Това официално е краят за Джошуа. Той сега е вън на студа, при глутницата. Забрави за това. Идиот. Страхливец. Посерко. Бодибилдър. Винаги съм знаел, че нямаш топки да се биеш с Циганския крал. Независимо какво ще кажеш сега, не ми пука. Успех с твоята кариера и живота ти. Край. Свърши се", обърна се 34-годишният англичанин към своя сънародник в типичния си стил чрез видео в "Инстаграм".

От мениджърския екип на Джошуа вече бяха обявили, че принципно приемат условията на Фюри за 60:40 разпределение на наградния фонд за мач на 3 декември. Дори беше насрочена среща между шефовете на телевизионния гигант BT Sport и стрийминг платформата DAZN за уточняване на излъчването на евентуалното събитие, планирано за ст. "Милениум" в уелската столица Кардиф.

Самият Джошуа отговори на нападките на Фюри със собствен клип в "Инстаграм", в който заяви:

"Това не е в моите ръце, а в тези на юридическия екип. Затова човек наема адвокати. Ти познаваш историята на бокса, трябва да си сигурен в правните условия. Затова имаш нужда от добър мениджмънт и добри адвокати. Така че, разбира се, че ще подпиша договора. Само че в момента той е при юристите."

Тайсън Фюри все пак заяви, че продължава да планира свой мач на 3 декември, като според него най-вероятният му съперник ще бъде роденият в Ливан сириец Махмут Чар, който на профиринга представя Германия. В кариерата си 37-годишният ветеран има 33 победи (19 нокаута) и 4 загуби (3 с нокаут).

Миналия месец Антъни Джошуа не успя да си върне титлите на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBО), допускайки втора поредна загуба от Александър Усик. Украинецът имаше желание да участва в обединителен мач срещу Фюри, но в крайна сметка ще се бие със задължителния претендент на WBO Джо Джойс.

Тайсън Фюри постави умопомрачително условие, за да участва в обединителен мач срещу Александър Усик за абсолютната световна титла в тежка категория на професионалния бокс.
Дългоочакваният мач за обединяване на световните титли в кат.  тежка на професионалния бокс окончателно отпадна от дневния ред.