facebook
twitter

Спорт

Пранди: Ще направя всичко да оправя проблема ни със сервисите

Не е важно сега да сме във форма, а в най-важните моменти, обяви треньорът на волейболните национали
114
ФИВБ
Георги Сеганов (№9) вдига топката към скочилия да я забие Алекс Грозданов по време на мача с Италия.

"Основният ни проблем е с изпълнението на начален удар. Трябва да работим и аз ще направя всичко, за да се справим с това, защото ни тежи много." 

Това обяви селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди след втората поредна и общо шеста загуба на тима в Лигата на нациите - 1:3 (-14, -20, 23, -21) от Италия в последния двубой от минитурнира във Варна. В резултат нашите са на 12-о място от 16-те отбора в Лигата и не са си осигурили оставането си в нея и догодина.

Пранди обаче е спокоен, защото за него е важно отборът да е в оптимална форма за олимпийската квалификация, която ще е пак във Варна (9-11 август). В нея съперници ще са олимпийският шампион Бразилия, Египет и Пуерто Рико. 

"Първо трябва да започна да стабилизирам основния състав. Това постепенно ще започне да носи спокойствие, но може да стане след завръщането на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов. Факт е, че сега работим с една група от играчи, някои от които трябваше да се възстановят и се включваха постепенно. За мен не е притеснително, не е важно в момента да сме във форма, а когато е най-важно. Дали времето ще ни стигне, за да имаме искания от мен облик до олимпийската квалификация - аз поне смятам, че ще стане. Имаме достатъчно време. Искам да дам малко почивка на Тодор Скримов, който има физически проблеми, и на Николай Пенчев поради лични причини", каза още италианецът.

Той повежда отбора към Куяба (Браз), където през уикенда ще е генералната проверка срещу олимпийските шампиони от Бразилия. Другите съперници в този минитурнир от Лигата на нациите са Русия и Германия. 

"Страшно много лесни топки паднаха, трябва да работим над тези неща. Нужни са тренировки и постоянство, да разберем, че невинаги трябва да блъскаме с всички сили - констатира пък звездата Цветан Соколов, който се завърна в състава за турнира във Варна. - Нека да гледаме и позитивно, имаше и положителни неща. Треньорът ни показа грешките, гледахме видео. Лошото е, че веднага тръгваме, все пътуваме и нямаме време за тренировки. Най-важно е да разберем системата на игра, която Пранди налага."

А разпределителят Георги Братоев пое вината за загубата от Италия: "Голяма част от вината за представянето ни е моя. Не можах да се справя с разпределянето на играта. Надиграха ни тотално. Имаме три блока, те – 11. Пореден мач нещата при нас не се получават, надявам се с времето това да се промени".

Братоев няма да пътува за Бразилия, за да се възстанови напълно от стара травма. Ще го замести Георги Сеганов, който влезе в последните два гейма и срещу Италия, а като резервен разпределител пътува дебютантът Владимир Станков. В Куяба ще играят още двама дебютанти - диагоналът Радослав Парапунов и посрещачът Пламен Шекерджиев.

Все още няма коментари

Още

Волейболисти атакуваха Пранди след отпадането от Евро`19 (видео)

22.09.2019

2898 17
Волейболистите загубиха тежко от Словения на Евро`19

21.09.2019

971 9
Еврошампионът Русия очаква волейболния ни отбор на 1/4-финал

20.09.2019

188 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×