facebook
twitter

Спорт

Пранди може да остане начело на волейболните национали

172
 Илияна Кирилова

Силвано Пранди може да остане селекционер на българския национален отбор по волейбол. 72-годишният италианец е един от вариантите, които ще бъдат обсъждани от Управителния съвет на федерацията (БФВ) на 31 март, разкри президентът на централата Любомир Ганев.

"Всички опции са на масата - заяви новият шеф на БФВ пред БНТ. - Аз лично съм разговарял с Пранди и с много от евентуалните кандидати за треньори. Най-малкото да чуем мнение и да споделят виждания си. Така че със сигурност има достатъчно варианти на масата. Не искам да изключвам нито една възможност, все пак и комисията трябва да си свърши работата. Искаме вече всичко да се прави от хора специалисти."

Ганев не разкри кои са другите варианти за национален треньор, но се знае, че сред потенциалните наследници на Пранди е наставникът на шампиона "Нефтохимик" Николай Желязков.

Другата основна тема на заседанието на УС идния вторник, което ще се проведе чрез конферентна видео връзка по "Скайп", ще бъдат възможните сценарии за завършване на сезона на клубно ниво. Преди дни 10 от 12-те клуба в Суперлигата при мъжете отправиха искане за незабавен край на първенството и обявяване на настоящото класиране за крайно. Само ЦСКА и "Хебър" имат други предложения.

"Шансът за нулева година е много малък - посочи Ганев. - Мисля, че само един клуб беше предложил подобно нещо. Надали някой ще се съгласи на подобно нещо, защото означава да няма финансиране от министерството на младежта и спорта, да няма излъчен шампион, да няма участници в купите... Това според мен не се коментира. По-скоро двете опции са – дали да бъде доигран шампионатът, или да бъде определен първенец от сегашния вид на класирането."

Ако се стигне до втория вариант, то шампиони на България за 2020 г. ще бъдат "Нефтохимик" (Бургас) при мъжете и "Марица" (Пловдив) при жените.

Все още няма коментари

Още

БФС реши: VAR в Ефбет лига от април
Втори играч се върна от националния тим с COVID-19

08.09.2020

Обновена

251
На късмет ли ще се надяваме в баража с Унгария?

Влез или се регистрирай за да коментираш