Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пилотите на "Ферари" се разбраха да се състезават по-спокойно

29 Ноем. 2019
ЕПА/БГНЕС
Пилотите на "Алфа Ромео" Кими Райконен (вляво) и Антонио Джовинаци пристигат в бокса на пистата "Яс Марина" в Абу Даби.

Пилотът на "Ферари" във Формула 1 Шарл Льоклер заяви, че е изчистил отношенията си със съотборника си Себастиан Фетел, а двамата са се разбрали да не бъдат толкова агресивни един към друг на пистата. Те се блъснаха в последното състезание за Гран при на Бразилия, което доведе до отпадането и на двамата. Според Льоклер Фетел знае, че не е трябвало да прави маневрата, която доведе до катастрофата. Монегаскът все пак пое част от вината за инцидента, довел до отпадането и на двамата.

"Себ вероятно не трябваше да завива наляво и го знае. Аз пък можех да се справя по-добре в това да го избегна, докато завиваше наляво. Важното е, че всичко между нас вече е изчистено и продължаваме напред. Вече ще сме по-малко агресивни един към друг на пистата. Ще можем да се състезаваме един с друг, и двамата искаме да печелим. Но трябва да намерим компромис, все пак сме в един отбор. Ще си даваме повече място един на друг", заяви Льоклер преди Гран при на Абу Даби. Фетел също трябваше да присъства на пресконференцията, но получи разрешение от тима си да я пропусне, тъй като вчера се роди третото му дете. 

Директорът на "Ферари" Матия Биното заяви, че е говорил и с двамата пилоти и те знаят, че катастрофата между тях е "неприемлива".

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Одобрявате ли създаването на кабинета Денков-Габриел?