Медия без
политическа реклама

Още един национал отпадна от състава на Кръстаич

БФС обеща да дарява за благотворителност, ако феновете се държат прилично на трибуните

01 Септ. 2023
Преотстъпеният от "Интер" на "ЦСКА 1948" Никола Илиев бе пратен да помага на младежкия национален отбор.
ЕПА/БГНЕС
Преотстъпеният от "Интер" на "ЦСКА 1948" Никола Илиев бе пратен да помага на младежкия национален отбор.

Втори футболист отпадна в рамките на тази седмица от мъжкия национален отбор преди контролата срещу Иран на 7 септември на ст. "Христо Ботев" в Пловдив и квалификацията за Евро 2024 срещу Черна гора на 10 септември в Подгорица. По преценка на селекционера Младен Кръстаич, 19-годишният халф Никола Илиев ("ЦСКА 1948") бе пратен да помогне на младежкия национален отбор за квалификациите за Евро 2025 срещу Естония (7 септември) в Талин и Израел (12 септември) на ст. "Александър Шаламанов" в София.

Треньорът на младежите ни Александър Димитров иска да започне по най-добрия начин участието в квалификационната група за първенството в Словакия. По тази причина Кръстаич се съгласи изобщо да не вика други трима от избраниците си - вратарят Пламен Андреев ("Левски") и футболистите на "ЦСКА-София" Християн Петров и Станислав Шопов, за да бъдат те на разположение на Димитров. И отделно сега прати Никола Илиев при младежите.

Това е втората промяна в А-националния отбор през изминалите дни, след като стана ясно, че Петко Христов ("Специя", Ит) отпада, тъй като не е възстановен от травма и мястото му ще заеме Кристиан Димитров ("Левски"). За момента не се предвижда да се вика нов играч на мястото на Илиев. Представителният ни тим се събира на лагер в София в понеделник.

 

ИНИЦИАТИВА НА БФС

От Българския футболен съюз (БФС) обявиха, че дават началото на нова инициатива - "България за пример". Идеята е от БФС да даряват по 5000 лв. за благотворителни каузи след всеки мач на мъжкия национален отбор, в който публиката се е държала коректно на трибуните - без издигане на забранени символи, скандирания или действия, подлежащи на глоби от страна на УЕФА и ФИФА.

Стартът на идеята ще бъде даден с контролата срещу Иран в четвъртък (7.IX). При примерно поведение на феновете в този мач, първата кауза, която ще получи въпросните 5000 лв., ще е свързана с трагичния инцидент в Русе от сряда, при който едно дете от школата на "Дунав" почина от мълния, а друго бе прието в тежко състояние в болница.

"Целта на целия проект е да се създаде възможно най-позитивна и безопасна атмосфера на мачовете на българския национален отбор и да се насърчи спортсменството и коректното поведение на трибуните, като същевременно се подпомагат и различни кампании в полза на най-нуждаещите се. Призоваваме всички привърженици на България да аплодират и да подкрепят искрено отбора си и да докажат, че България е за пример", обявиха от БФС.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата