Quantcast

Медия без
политическа реклама

Н.Желязков е фаворит за селекционер на волейболните национали

19 Яну. 2020
СПОРТАЛ
Николай Желязков

Николай Желязков е фаворит за нов селекционер на националния отбор по волейбол. Италианецът Силвано Пранди обяви, че няма да води повече тима, а бившият централен блокировач (№1 на този пост на олимпийските игри в Атланта`96) вече е разговарял с шефовете на федерацията.

Желязков призна това след финала на турнира за Купата на България: "Истината е, че съм говорил с ръководството на федерацията, но те сигурно са говорили и с други треньори. За последно говорих с Любо Ганев (б.р. - вицепрезидентът на БФВ, който бе посочен от настояшия шеф Данчо Лазаров за негов приемник). За всеки треньор е чест и гордост да води националния отбор на България и няма как да откажеш такава отговорност. Аз лично с удоволствие бих водил националния отбор."

Във финалния мач обаче шампионите от "Нефтохимик", водени от Желязков, за втора поредна година загубиха битката за Купата срещу тима на "Хебър" (Пазарджик), при това като домакин в бургаската зала "Младост" - 0:3 (-19, -23, -27). Това е и втори трофей за пазарджиклии този сезон, след като в началото му спечелиха и Суперкупата, отново в двубой с "Нефтохимик".

"Съжалявам за загубата. Волейболистите на "Хебър" биха страхотен сервис. Те грешаха малко и началните им удари влизаха със страшна сила. Ние не можахме да се противопоставим, не можахме да организираме играта, която искахме", анализира Желязков след финала.

А колегата му от "Хебър" Атанас Петров заяви: "Играхме много разумно. Използвахме техните слаби страни. Получи ни се в много голям процент това, което желаехме. До края на мача следвахме това, което говорихме преди него".

Още по темата