Quantcast

Медия без
политическа реклама

Новото златно момиче Стилияна Николова спечели още 3 титли

След провал на ансамбъла във финалите, гимнастичките ни завършиха с общо 6 медала за Световната купа

02 Апр. 2023
СПОРТАЛ
Стилияна Николова беше безапелационна във финала на бухалки

Новото златно момиче на българската художествена гимнастика - Стилияна Николова, спечели още три златни медала и с общо четири титли допринесе за отличното представяне на тима ни в турнира за Световната купа в "Арена София" - 5 титли и 1 сребърно отличие.

След като вчера стана шампионка в многобоя, днес 17-годишната Николова спечели финалите на обръч, топка и бухалки, като само в съчетанието си на лента допусна грешка и остана на 4-о място.

Гимнастичката на треньорката Валентина Иванова изигра блестящо съчетанията си в първите три финала, като получи 33.800 т. за изпълнението си на обръч, 35.000 на топка и 34.000 на бухалки. Дебютантката Ева Брезалиева също успя да вземе един медал - сребърен във финала на бухалки.

Единствено на лента, заради грешката на Николова, България не успя да вземе отличие във всички финали на уредите днес. Там златото спечели Тахмина Икромова (Узб).

За съжаление ансамбълът, който вчера спечели многобоя, днес допусна много грешки в двата финала на отделните съчетания. На това с пет обръча Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова получиха едва 30.600 т. Тук челната тройка бе Италия - 34.850, Израел - 34.700, и Франция - 33.400.

На 3 ленти и 2 топки ансамбълът ни отново направи повече грешки от допустимото и завърши на 5-о място с оценка от 27.950 т. Шампион изненадващо е тимът на Полша с 29.750, среброто е за Гърция с 29.250, а бронзът за Франция с 29.100.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?