Медия без
политическа реклама

Нови 147: Хигинс вече е само на два максимума от О`Съливан

Вълшебника стана най-възрастният снукър играч с перфектен брейк

11 Февр. 2024
Джон Хигинс вече има 13 максимума в кариерата си.
WORLD SNOOKER
Джон Хигинс вече има 13 максимума в кариерата си.

Живата легенда на снукъра Джон Хигинс направи 13-ия максимален брейк в кариерата си. Вълшебника от Уишоу произведе серията от 147 точки в откриващия фрейм от мача срещу китаеца Фан Джъни на 1/2-финалите от група 5 на Шампионската лига в Лестър, който впоследствие спечели с 3:2.

На 48 г. и 9 месеца славният шотландец се превърна в най-възрастния играч, осъществил максимум в професионалния тур, надминавайки рекорда на 47-годишния Марк Уилямс от 2022 г. Освен това Хигинс се доближи само на две стъпки разстояние от рекордьора Рони О`Съливан, който оглавява вечната ранглиста с 15 максимални брейка. Трети в това подреждане е Стивън Хендри с 11.

"Чувствах се добре през целия брейк и го търсех още от самото начало. Винаги е хубаво усещане, когато се получи", коментира Джон.

Максимумът е първи за него след 2021 г. на "Бритиш Оупън". Общо това са деветите 147 през настоящия сезон и 198-ите в историята на джентълменския спорт. Само от началото на 2024 г. вече има четири съвършени брейка, като предишният дойде в началото на тази седмица от щеката на Кайрън Уилсън също в Шампионската лига.

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
Последвайте ни и в google news бутон