Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нова разрушителна победа за Випуск `92 в Шефилд

Двама квалификанти са се запътили към 1/4-финал помежду си на световното първенство по снукър

24 Апр. 2023
WORLD SNOOKER
Джон Хигинс не трепна от началото до края на мача срещу Кайрън Уилсън и това доведе до смайваща разлика в крайния резултат.

Само ден след като Рони О`Съливан сгази Хосеин Вафаеи с 13:2, същия резултат във II кръг на световното първенство по снукър в Шефилд постигна и друг от славния Випуск `92 в джентълменския спорт - Джон Хигинс. При това разгромът на шотландеца дойде срещу далеч по-утвърден и титулуван играч като Кайрън Уилсън, а можеше и да е с още по-стряскащо цифрово изражение.

Вълшебника от Уишоу профуча през сутрешната сесия с 8:0, а след като взе и първите две партии във вечерната резултатът набъбна до 10:0. Воина от Кетъринг предотврати пълното унижение благодарение на брейк от 55 т. в 11-ия фрейм, но след това 47-годишният ветеран възстанови разликата от десет партии, печелейки 12-ата по черната топка.

Уилсън и Хигинс си размениха следващите два фрейма, след което 4-кратният световен шампион направи неуспешен опит за 147, приключил с пропусната червена при 80 точки. Така не се стигна до тотално огорчение за 31-годишния англичанин, постигнал максимум в I кръг срещу Райън Дей и оглавяващ класирането за най-висок брейк в турнира и допълнителната премия от 40 000 паунда.

"Беше изумително. Бих отхапал нечия ръка, за да победя Кайрън с 13:12. А да го победя с 13:2 е невероятен резултат за мен. През последния месец съм много доволен от играта си. Знам, че Кайрън може би имаше проблем с щеката си. Надявам се да я поправи, но аз не мога да се оплача. Удрям топката доста добре", коментира Хигинс, който очаква на 1/4-финалите друг 4-кратен носител на титлата в "Крусибъл" - Марк Селби.

Англичанинът е на три фрейма разстояние от победа срещу сънародника си Гари Уилсън, след като има аванс от 10:6 след първите две сесии. Последната част от двубоя им във II кръг е тази вечер от 21:00 ч. българско време.

Днес ще станат известни и последните двама четвъртфиналисти. По всичко изглежда, че и двамата ще са квалификанти, което пък би означавало, че играч извън Топ 16 ще стигне до 1/2-финал в легендарния шефилдски театър. При оставащи по една сесия в двата мача Антъни Макгил и дебютантът Съ Дзахуей водят с по 11:5 съответно срещу №12 Джак Лисовски и №13 Робърт Милкинс.

 

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО СНУКЪР 2023

II кръг (13 от 25, три сесии)

№1 Рони О`Съливан (Анг) - Хосеин Вафаеи (Иран) 13:2
№9 Лука Бресел (Бел) - №8 Марк Уилямс (Уелс) 13:11

Антъни Макгил (Шот) - №12 Джак Лисовски (Анг) 22-23-24.IV
№13 Робърт Милкинс (Анг) - Съ Дзяхуей (Кит) 22-23-24.IV

№3 Марк Алън (СИрл) - №14 Стюърт Бингам (Анг) 13:4
Джак Джоунс (Уелс) - №6 Нийл Робъртсън (Авл) 13:7

№7 Кайрън Уилсън (Анг) - №10 Джон Хигинс (Шот) 2:13
№15 Гари Уилсън (Анг) - №2 Марк Селби (Анг) 22-23-24.IV

 

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?