Медия без
политическа реклама

Наш баскетболен треньор бе наказан 10 г. за черно тото

Това е третата санкция от страна на ФИБА за българския баскетбол

28 Май 2024
Бойко Миленков
beroe-basket
Бойко Миленков

Ново наказание за уговорени мачове и черно тото разтърси българския баскетбол. Международната федерация ФИБА санкционира треньора Бойко Миленков за 10 г., като му забрани да изпълнява функциите си, както и да участва във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива.

Причината за строгата санкция е нарушаване на етичния кодекс и интегритет, залагания и манипулиране на състезания, както и липса на съдействие при разследването.

Наказанието е влязло в сила и ще бъде до 2 октомври 2033 г. (докладът за Миленков във ФИБА е от началото на октомври 2023-а).

Това е вече трети случай, в който ФИБА налага наказание на българин. Преди това на бившия играч на "Черно море" и "Берое" Мартин Стефанов бе наложена забрана за участие във всякакви дейности на ФИБА или свързани с нея такива за период от 18 месеца. Санкция за същото, но за 2.5 г., отнесе и бившата националка Теодора Динева.

Бойко Миленков е на 41 г., син на един от известните ни треньори Борислав Миленков. Шуменецът игра в няколко отбора в българското пъвенство, сред които "Фикосота" (Шумен), ЦСКА, "Балкан" и "Берое", където завърши кариерата си. Миленков бе треньор на "Берое".

Както и при предишните два случая за черно тото от БФБаскетбол обявиха, че продължава сътрудничеството си с ФИБА в борбата с нерегламентираните залози и призова всеки, който има информация за нарушения, да докладва своевременно.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата