facebook
twitter

Спорт

Националният отбор по волейбол се разпада

Капитанът Йосифов и либерото Салпаров обявиха оттеглянето си, Цветан Соколов го намекна
3434
СПОРТАЛ
И Цветан Соколов, и Теодор Салпаров разбираемо не бяха в настроение при пристигането на отбора от Словения.

След провала на европейското първенство националният отбор по волейбол ще се разпадне. Това стана ясно при пристигането на тима ни от Словения, където претърпя тежка загуба с 1:3 гейма на 1/8-финал от домакините. Като начало на летище София не се появи треньорът Силвано Пранди. Той въобще не пътува за България, което подхрани слуховете, че най-вероятно ще бъде освободен съвсем скоро.

После либерото Теодор Салпаров (37 г.) потвърди, че се отказва, като само е поел ангажимент да помогне на тима на олимпийската квалификация за Европа, която ще е в Берлин през януари. 

"Поел съм ангажимент да играя и на олимпийската квалификация, и след нея, ако не се класираме за олимпиадата, приключвам. Всяко начало си има край. Дано да имаме някакъв късмет на тази квалификация, поне да оставим нещо на по-младите след нас, те да поемат щафетата. Наложителна е, дори закъсняла, смяната на поколенията. Колкото по-бързо - толкова по-добре. Отдолу има кадети, които се представят добре, играха финал на европейско тук, спечелиха балканиадата", каза Салпаров.

А след това разкри, че и капитанът Виктор Йосифов (33 г.) ще направи като него: "Със сигурност аз и Виктор спираме с националния отбор, това е ясно. Вики не ви го е казал, но ние си го говорим отдавна. Бяхме обещали да помогнем в този олимпийски цикъл и ще го направим и в Берлин."

Звездата на тима Цветан Соколов (29 г.) пък все още не е решил този въпрос окончателно, но също намекна за отказване.

"Националния отбор го е имало преди нас, ще го има и след нас. Бъдещето ще покаже. Аз смея да кажа, че няма да играя на Световната лига догодина (б.р. - има предвид Лигата на нациите). Физически тази година ми бе страшно трудно. Да кажем, че операциите, които имам, ми тежат. Тези мачове за националния отбор след сезона са едно убийство за физиката за всеки играч, независимо на колко е години и колко е играл. Не знам дали ще продължавам, нека говорим по-нататък."

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Националният отбор - вече 397 дни мъка

14.11.2019

388 6
Атаката за сваляне на Данчо Лазаров започва днес

15.11.2019

79
Варна пак ще приеме волейболната Лига на нациите

14.11.2019

18

Коментари

peniko

Това се пържеше от доста години ...... от много години имахме само един отбор на ниво и той се оттече.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×