Медия без
политическа реклама

Националите по волейбол останаха без мениджър заради Лазаров

51 клуба внесоха искане за извънредно общо събрание и смяна на властта във федерацията

29 Ноем. 2019
Илияна Кирилова
Стефан Чолаков се надява селекционерът Силвано Пранди да разбере решението му да не приема обратно работата, от която беше отстранен от Данчо Лазаров.

Мъжкият национален отбор по волейбол остана без мениджър малко повече от месец преди олимпийската квалификация в Берлин (Гер, 5-10 януари). Досегашният мениджър Стефан Чолаков бе освободен изненадващо от поста миналата седмица с решение на президента на федерацията Данчо Лазаров. В последните дни на Чолаков е било предложено да се върне на поста, след като Борислав Кьосев и Евгени Иванов са отказали да го заемат, но той е отхвърлил поканата заради действията на Лазаров.

"От федерацията ми предложиха да си изпълня ангажимента, но отказах. За мен цялото това нещо, освен че е обидно, е и абсурдно. Абсолютен фарс. Инициативата за връщането ми бе поета от Борислав Кьосев, на когото преди това Данчо Лазаров е предложил да заеме мястото ми. Това става, след като получава отказ от Евгени Иванов. Разговарях онзи ден с Пушката, той потвърди, че това се е случило преди седмица. Евгени отклонил предложението с мотива, че не проявява интерес. След това се насочва към Кьосев, който мисли известно време и стига до извода, че не е достатъчно навътре в материята и е най-добре в крайна сметка аз да си изпълня ангажимента. Кьосев и изпълнителният директор Станислав Николов се обадили на Лазаров и той приел доводите им. Срещнах се с Кьосев и Николов и им казах какво мисля по въпроса. Не приемам този начин на работа на Лазаров с хората и най-вече да те използват, когато има зор, а след това дори не разбираш,че са ти били шута. Проблемът е, че това се е превърнало в практика през годините", каза Чолаков пред "Спортал".

Той обясни, че е свършил по-голямата част около организацията за олимпийската квалификация. Чолаков се надява селекционерът Силвано Пранди и колегите му от щаба да разберат решението му да не се връща на поста.

Вчера 51 клуба официално поискаха свикване на извънредно Общо събрание, съобщи "Спортал". Юристът на инициативния комитет за промени в българския волейбол е внесъл искането събранието да се проведе на 16 януари 2020 г. Опозицията издигна настоящия вицепрезидент Любомир Ганев за президент на федерацията.

Още по темата