Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мърфи спря Селби в похода му към върха

02 Апр. 2023
WORLD SNOOKER
Марк Селби (вляво) поздравява Шон Мърфи след решаващия фрейм в епичния мач от 1/2-финалите в Шампионата на тура.

Шон Мърфи надделя над Марк Селби с 10:9 на 1/2-финалите от Шампионата на тура и му попречи да се върне на върха в световната ранглиста по снукър. Двубоят в зала "Бонус Арина" в Хъл премина през поредица обрати и пет равенства, за да стигне до пълния си формат.

Магьосника спечели откриващия фрейм, след което Веселяка обърна до 3:1 в своя полза, преди следобедната сесия да приключи при резултат 4:4. Вечерта Мърфи поведе с 6:4 и 9:6, но и двата пъти Селби отвърна подобаващо, предизвиквайки решаваща партия. В нея световният шампион от 2005 г. направи печеливша серия от 59 т. - общо 17-ия халф-сенчъри брейк в мача, включително по една стотачка за двамата.

Развръзката сложи край на надеждата за 4-кратния носител на световната титла да измеси Рони О`Съливан от първото място в джентълменския спорт преди началото на тазгодишния шампионат на планетата в Шефилд (15 април - 1 май). Това щеше да се случи, ако Селби се бе класирал за финала в Хъл.

Вместо това Мърфи ще играе за 25-и път в кариерата си в мач за титлата от ранкинг турнир и ще се бори за своя 11-и трофей. Негов съперник в днешния финален сблъсък ще бъде Кайрън Уилсън.

"Марк никога не може да се счита за победен - коментира 40-годишният Шон. - Имали сме толкова много страхотни мачове и тази вечер беше още един от тях. Публиката беше невероятна. Това е голям турнир, цяла година играем, за да бъдем тук, и сега останахме само Кайрън и аз. Нямам търпение да се изправя срещу него."

 

ШАМПИОНАТ НА ТУРА 2023

1/2-финали (10 от 19)

№8 Дин Дзюнхуей (Кит) - №5 Кайрън Уилсън (Анг) 5:10
№3 Марк Селби (Анг) - №2 Шон Мърфи (Анг) 9:10

Финал (10 от 19)

Кайрън Уилсън - Шон Мърфи 2.IV

 

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...

 

Още по темата