facebook
twitter

Спорт

Михайлов: БФС е най-добрата спортна организация у нас

Президентът на футболния съюз е категоричен, че форматът на първенството ще се запази, а VAR ще бъде въведена до 2 г.
203
БГНЕС
Борислав Михайлов заяви, че БФС помага по еднакъв начин на клубовете и не толерира "Лудогорец", който печелил заради класата си. "Помагал съм много на ЦСКА, въпреки че говорят срещу мен, и те го знаят много добре", каза още той.

"Ставаме все по-добра организация и мисля, че сме най-добрата спортна организация в България." Това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов в интервю пред YouTube канала на футболната централа. Той даже се похвали, че федерацията ни (имайки предвид БФС), а и футболът ни е конкурентен в Централна и Източна Европа.

"Федерацията се самофинансира от самото си начало. Когато станах президент 2005 г., бюджетът беше 3 млн., сега е 20 млн. лева... Според мен сме на едно ниво с тях (б.р. - държавите от Централна и Източна Европа). Ако говорим за тв права за клубовете, ние сме на много по-добро ниво от другите, с изключение на Румъния, защото те все пак са три пъти по-голям пазар. Тук клубовете взимат повече пари от Хърватия, Македония, Сърбия, Албания и т.н. Справяме се добре и се надявам да се справяме и по-добре, защото това е важна част от бюджета на клубовете", каза Михайлов.

Той изрази и задоволство от системата за провеждане на първенствата в Първа и Втора лига, която като цяло търпи критики от футболисти и ръководители на клубове след въвеждането си. "В Първа лига според мен се играе доста добър футбол... Форматът, който беше сменен преди три години, се оказа доста сполучлив и затова ние ще го продължим... Със сигурност ще остане този формат, може би само ще променим изпадащия отбор (вероятно правилото за изпадане). Да се даде по-голяма възможност на елитната дивизия. Мислят го колегите, но може би ще има само промяна при изпадащите отбори", посочи президентът на БФС.

Промяна обаче ще има в съдийството, тъй като скоро ще се въведе и у нас системата за видеонаблюдение (VAR). "До една, максимум до две години можем да въведем системата VAR. Тя помага много, но и при нея стои човешкият фактор. Там също има съдии зад екраните. Както виждате, стават грешки дори и с ВАР. Но според мен с нея става доста по-чисто за хората. Със сигурност би имала успех в България", заяви президентът на футболния съюз.

Той ще участва на 24 и 25 февруари на среща с министрите на спорта на Гърция и Румъния плюс президентите на футболните съюзи за подготовката на всички документи за общата кандидатура за Мондиал 2030. Борислав Михайлов изрази и оптимизъм, че можем да получим домакинството. "Шансът е добър, но е огромен за това, че дава възможност да се подобри инфраструктурата, както направиха нашите съседи... Тази инфраструктура остава за всички хора, най-вече за децата... Аз съм убеден и че ще имаме нов национален стадион, но това също минава през кандидатурата за световното", допълни той.

 

СЪМНЕНИЯ

Борислав Михайлов направи и анализ на изборите за Изпълнителен комитет на УЕФА преди седмица, където той не бе избран. "Имаше два недействителни гласа и според мен това е нарочна грешка. Не мога да кажа от кого е направена. Това, естествено, не е направено от администрацията на УЕФА или от президента. Просто две от федерациите... не вярвам, че това може да се случи в Европа, но да не знаеш, че вместо седем имена отбелязваш осем. Тези две бюлетини са в моя вреда, но и в двете бюлетини са гласували за мен, защото това съм го видял. Реално имам 27 гласа, с които отивам на балотаж, но той не се състоя. Така е трябвало да стане... Никакви последствия няма да има за България от това, никакви притеснения. Аз съм работил там 8 години като член на Изпълкома, а 12 години вече съм член на комисиите. Така че аз познавам всички президенти, всички хора от администрацията, познавам правилата", отчете президентът на БФС.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

УЕФА разследва расизъм на мача България-Косово

14.06.2019

1493 13
Уволниха шефа на стадиона заради джипа на Борислав Михайлов

13.06.2019

22650 35
УЕФА може да изхвърли "Сити" от ШЛ въпреки жалбата в CAS

14.06.2019

301 1

Коментари

PerlenFischer

Перла колкото RangeRover!

Тук клубовете взимат повече пари от Хърватия

Наздрае!

Анонимен3

Прав е!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×