Медия без
политическа реклама

Мичели определи 14-те националки за Евроволей `23

Тимът ни приключи подготовката си с 4:0 в контрола срещу Чехия

11 Авг. 2023
FIVB

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели обяви окончателния състав, с който България ще участва на европейското първенство в Белгия, Естония, Германия и Италия (15 август - 3 септември). За да останат необходимите по регламент 14 състезателки във финалната група, от разширения предварителен списък отпаднаха две имена - на третата разпределителка Полина Нейкова и на посрещачката Александра Миланова.

Така в тима ни за Евроволей `23 останаха пет крайни нападателки, включително възстановената от фрактура във фибулата на левия крак капитанка Мирослава Паскова-Кънева. За сметка на това отборът ни ще разполага само с три блокировачки - Мира Тодорова, Мария Кривошийска и Борислава Съйкова.

Делегацията ни заминава в понеделник за италианския град Монца, където ще се играят мачовете от нашата група В. Първият съперник на нашите волейболистки е Хърватия (16 август), след което те ще играят с Босна и Херцеговина (17 август), домакина Италия (19 август), Румъния (22 август) и Швейцария (23 август).

Избраничките на Мичели приключиха подготвителния си лагер в София с успех с 4:0 гейма в контрола срещу Чехия в зала "Христо Ботев" снощи. Стандартният двубой завърши при резултат 25:19, 25:15, 25:18 за българките, след което двата треньорски щаба решиха да се играе още една част, също спечелена убедително от тима ни - 25:13.

 

СЪСТАВЪТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕВРОВОЛЕЙ `23

Разпределители: Петя Баракова, Мирела Шахпазова;

Диагонали: Радостина Маринова, Мерелин Николова;

Посрещачи: Мирослава Паскова-Кънева, Мария Йорданова, Ивета Станчулова, Елена Бечева, Вангелия Рачковска;

Центрове: Мира Тодорова, Мария Кривошийска, Борислава Съйкова;

Либеро: Мила Пашкулева, Галина Карабашева.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата