facebook
twitter

Спорт

"ЛУКойл" гарантира бъдещето на волейболния шампион

"Нефтохимик" спечели трета поредна титла след разгром срещу "Хебър" в Бургас
80
СПОРТАЛ
Блокировачът на "Нефтохимик" Николай Къртев (вдясно) се опитва да завърши атака през центъра срещу разкъсания двоен блок на "Хебър" в мач №3 от финала на Суперлигата. Къртве завърши с 5 т., а най-резултатен бе диагоналът Николай Учиков с 15 т.

Финансови катаклизми във волейболния шампион "Нефтохимик" не се очакват въпреки настъпилата промяна в управлението на генералния спонсор "ЛУКойл-България". Това обяви изп.-директор на агенцията за мениджмънт и реклама в спорта на петролната компания Сашо Везенков два дни след като дългогодишният генерален директор на холдинга Валентин Златев бе преквалифициран в председател на Контролния съвет и минути след като бургазлии спечелиха третата си поредна титла в българската Суперлига.

"Г-н Златев винаги е бил до нас. Това е и негова победа - подчерта Везенков. - Без него това нямаше как да се случи. Той винаги е близо до баскетбола и волейбола. Неговите уверения са, че всичко продължава. Имаме сигурност за бъдещето на волейболния тим. Не би трябвало да има катаклизми от финансово естество. Сега говорихме с кмета, има една пречка за залата (б.р. - строящата се с 68.8 млн. държавни лева "Арена Бургас"), но бях уверѐн, че проблемът ще бъде разрешен. Ние искаме трайно да играем в Шампионската лига. И е важно да го направим с български играчи. Те се котират в Европа. Ние имаме прекрасни волейболисти и с тях можем да осъществим мечтата си."

От изказването на Везенков стана ясно още, че треньорът Николай Желязков ще остане на поста и през следващия сезон. 49-годишният специалист бе назначен по спешност през януари след уволнението на Найден Найденов.

"Грешки не отчитам - заяви Везенков. - Поздравявам Найден, този отбор бе изграден с него. И Ники Желязков също. В месеците преди Нова година се получи напрежение между играч и треньор. След седем поредни загуби трябваше да предприемем действия. Логично бе да си тръгне треньорът, въпреки че не искахме. Сантименти в спорта няма. Желязков остава. Има договор до края на сезона. Той приключи днес. Изключително силна серия, не мисля, че трябва да поставяме под съмнение оставането му."

Самият треньор също говори след третия мач от финала на Суперлигата срещу "Хебър", оказал се и последен в серията до три победи. В него "Нефтохимик" разгроми съперника си с 3:0 (23, 15, 12) и защити титлите си от 2017 и 2018 г. пред своите фенове в зала "Младост".

"При всички положения опитът помага, но смятам, че колкото и нескромно да звучи, ние се бяхме подготвили по-добре и неутрализирахме силните страни на "Хебър", които им носеха успех през сезона - заяви Желязков. - Казал съм, че се чувствам добре и съм готов да остана, но не мога да кажа нищо на този етап. Това е малко хипотетитечен въпрос, защото не знаем какво ще се случи. Но аз смятам, че Бургас заслужава този отбор. Догодина, ако е готова новата зала, може да има цел "шампионска лига" и да се търси развитие и в Европа. Дано този проект се запази, защото българският волейбол има нужда от такива проекти."

Все още няма коментари

Още

Волейболистите загубиха драматично от Япония в Лигата на нациите (видео)

15.06.2019

259 2
България победи драматично Австралия във волейболната Лига на нациите

15.06.2019

299 5
Селекционерът на жените се примири след 11-ата поредна загуба

14.06.2019

43

Влез или се регистрирай за да коментираш

×