facebook
twitter

Спорт

"Локо" (Пд) ще има стадион за 14.6 млн. лв. до 6 години

56
Локомотив Пловдив
В тренировките на "Локомотив" (Пд) преди неделното гостуване срещу "Левски" пълноценно се включи и новопривлеченият Момчил Цветанов (вляво), който бе с травма от лагера в Турция. С тима не тренира защитникът Мустафа Абдулахи, който е скъсал връзка на лявото коляно и няма да играе поне до есента.

Собственикът на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски обеща цялостната реконструкция на клубния стадион да приключи до 5 или 6 години. Проектът е на стойност 14.6 млн. лв. и вече е задействан. Вчера Крушарски бе на среща с кмета на Пловдив Иван Тотев, на която бяха обсъждани детайли по отдаването на стадиона и прилежащата база на концесия в полза на футболния клуб.

"Всички необходими документи за стадион "Локомотив" и базата ни са предадени и всичко върви по определения ред. Нашата молба в този разговор беше да се ускори работата по отдаване на концесия на базата ни, за да могат децата да отидат да тренират там. Работата по стадиона ще започне, когато стане концесията... Няма да стане с магическа пръчка. Ще работим по план, който сме си поставили в следващите 5-6 години. По моите разчети реконструкцията ще струва 14.6 милиона лева за 10 300 места", каза Крушарски.

Той допусна, че клубът може да се възползва от нисколихвен заем от Фонда на фондовете, за да се ускори строежът. До лятото се очаква да стане факт концесията за базата на "Локомотив" в жк "Тракия".

Ключови думи:

Локомотив (Пд)
Все още няма коментари

Още

Босът на "Локо" (Пд): Нещата при треньора се промениха на 360 градуса

19.03.2019

1229 1
И треньорът на "Локо" (Пд) е на прицел след 0:2 от "Септември"

21.02.2019

64
Трима футболисти на "Ботев" (Пд) са с проблеми преди дербито с "Локо"

04.12.2018

42

Влез или се регистрирай за да коментираш

×