Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Левски" погаси заема за заплати от 199 000 лв.

"Сините" подписаха договора за тв правата, но с особено мнение

14 Авг. 2020Обновена
СПОРТАЛ
Треньорът Георги Тодоров (вляво) и новият помощник Живко Миланов наблюдават последното занимание на "Левски" в София преди мача срещу "Арда" в Кърджали.

Ръководството на "Левски" спази обещанието си да върне бързо краткосрочния заем от 199 999 лв., който бе изтеглен в края на юли, за да бъдат платени заплатите за март. Погасяването е било гласувано на вчерашното съвместо заседание на Надзорния и Управителния съвет на клуба.

До момента все още не е ясна фирмата, от която "Левски" получи заема, заради нейното изрично желание да бъде запазена конфеденциалност. На 6 август изпълнителният директор на клуба Павел Колев обяви само, че лихвата е минималната по закон - 4% и цялата сума щяла да бъде върната до 2-3 седмици, като това всъщност се случи в още по-кратък срок.

От "Левски" също така са взели решение да подпишат договор за разпределението на средствата от тв правата за настоящия сезон, но с особено мнение. Клубът обаче все така категорично отказва да подпише новия договор с "Нова броудкастинг груп" - от сезон 2021/22 до сезон 2025/26. Другият клуб, който още не е потвърдил, че подписва, е "ЦСКА-София". "Членовете на Надзорния съвет и Управителния съвет разгледаха подробно предложението на БФС и Професионалната футболна лига за разпределение на парите от телевизионни права в последната година от подписания през 2015 г. договор. "Левски" подписва това разпределение с особено мнение, като категорично заявява позицията си, че няма да подпише одобрения вече от БФС нов договор за телевизионните права и ще използва всички механизми, за да защити правата си като най-популярния и атрактивен за телевизионните зрители футболен клуб в страната", съобщиха от клуба.

Взето бе и решение охраната на домакинството срещу "Царско село" на 23 август да бъде поето от фирмата, която пази ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов". Предстои да бъде обявен конкурс за дългосрочна охрана на мачовете.

Междувременно най-новото попълнение на "Левски" Матео Стаматов попадна в групата за утрешното гостуване срещу "Арда" от II кръг на Ефбет лига. Двубоят в Кърджали е от 20:00 ч. и ще се предава по "Диема спорт".

Юношата на "Еспаньол" подписа тази седмица договор за един сезон със "сините". Освен него, треньорът Георги Тодоров взе за мача и останалите четири летни попълнения - вратарят Николай Кръстев, защитниците Живко Атанасов и Тома Даске, и халфът Орлин Старокин.

Заради контузии отпаднаха Симеон Славчев и Илия Димитров. Тимът замина след днешната тренировка за Хасково, където ще е на лагер до утре.

С "Левски" продължават да тренират централните нападатели Валери Божинов и Атанас Курдов, както и халфът Борислав Цонев. Божинов изчаква да изтече договорът му с италианския "Пескара", който е до 31 август. Цонев също още не е прекратил отношенията си с хърватския "Интер" (Запрешич). След това и двамата трябва да подпишат с "Левски". За Курдов още не е взето решение.

Още по темата