Медия без
политическа реклама

Лечков: Футболистите ни не се влагат в тренировките

12 Окт. 2020
БГНЕС
Йордан Лечков

Вицепрезидентът на БФС в оставка Йордан Лечков отново се конфронтира с футболистите от националния отбор след загубата с 0:2 от Финландя, като обясни, че те не полагат достатъчно усилия по време на тренировки.

"Голямата разлика между нас и останалите знаете ли коя е? Трябва абсолютно всеки ден нашите футболисти да се влагат в тренировките. Да имаш конкуренция за мястото ти в отбора. Няма как да не се влагаш в тренировките и в края на седмицата, когато дойде мачът, да си подготвен! Няма как това да се случи. Още преди 6-7 години го казах, но ми се сърдят. Футболистите на съперниците не са по-добри от нашите, но просто са по-тактически узрели, изпълнителни и всеки Божи ден те се борят за мястото си в отбора", заяви Лечков пред "Букмейкър Рейтинги".

Той изложи и мнението си за по-кардиналните причини за неуспешното представяне на националния ни отбор, който има само една победа в последните си 18 мача. "Всички, които се занимаваме със спорт, сме виновни. Всички трябва да сме обединени, да работим в една насока. Трябва да има масов спорт в училищата, трябва да имаме изградени бази. Трябва да имаме много неща, които на практика нямаме. Как да искаме тогава спортът ни да се развива?! Настоящият национален отбор е пълно отражение на всичко случващо се генерално в спорта. Ние в БФС сме единствената независима федерация, всички останали са на хранилка на държавата. Нямаме закон за спорта вече 30 години! Няма смисъл да говорим повече. Националният отбор по футбол е един малък детайл в цялата картина", обясни Лечков. По негово мнение обаче селекционерът Георги Дерменджиев не бива да бъде сменян. "Колко треньори изхарчихме?! Който и да сложим, ще бъде абсолютно същото. Говорих преди години да се ограничат чужденците в първенството, да се наложи някакво правило за минимум българи в отборите… Нищо. Виждате по колко българи играят във водещите клубни отбори във вътрешния ни шампионат. Е, как да стане тогава?! Откъде да дойдат тези футболисти за националния отбор?!", допълни членът на Изпълкома.

Той отново застана зад тезата си, че конгресът на БФС на 11 декември ще бъде нелигитимен, заради процедурни пропуски. Именно Лечков защитава позицията, че оставките на президента на футболния съюз Борислав Михайлов и членовете на Изпълкома не са подадени по надлежния ред, затова не би трябвало да са влезли в сила. "Ще бъде интересно! Само това ще кажа. Следя законово нещата и ще добавя, че се потъпкват доста правила… Дори определянето на дата за провеждане на Конгреса е неправомерно", каза Йордан Лечков.

 

Националният ни отбор по футбол вече се превърна в боксова круша дори за предишни наши "абонати". Така България записа първа загуба в историята си от Финландия - 0:2 в Хелзинки в мач от група 4 на Лига В в турнира Лига на нациите.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?