facebook
twitter

Спорт

Колоездачен спонсор ще финансира "Мерцедес" в F1

152
 Туитър

Отборът на "Мерцедес" във Формула 1 показа цветовете за новия си болид W11, с който ще се състезава през сезон 2020. Това стана днес на церемония в Лондон, на която бе обявено също, че световният шампион при конструкторите има вече нов главен спонсор – компанията INEOS.

Фирмата е световен производител на специализирани химически и нефтопродукти. Нейният собственик Джим Ратклиф - най-богятият човек във Великобритания, закупи световноизвестния колоездачен отбор "Скай". Миналата година тимът триумфира в най-престижното етапно колосъстезание - "Тур дьо Франс", като неговите колоездачи Еган Бернал (Кол) и Герайнт Томас (Вбр) завършиха първи и втори.

Договорът за генерално спонсорстово от INEOS е за 5 години, което се тълкува като знак, че "Мерцедес" ще остане в F1 като заводски тим и след 2020 г. 

„Партньорството е индикация, че ние искаме да продължим нашето успешно пътешествие във Формула 1 - каза спортният шеф на тима Тото Волф. - Но още обсъждаме бъдещето на F1 със собствениците на спорта. Уточняването на детайлите отнема време, а и има още много теми, които трябва да обсъдим.“

Волф каза също така, че се надява "Мерцедес" да продължи да разчита на най-бързата кола, за да е достатъчно атрактивен за най-бързите пилоти, какъвто е Люис Хамилтън. Самият болид W11 ще бъде показан на 14 февруари.

Все още няма коментари

Още

Хамилтън измества Шумахер като синоним на рекорд

18.09.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

256
След тежки катастрофи и три старта Хамилтън стигна до победа №90

13.09.2020

635 1
Райконен бе обвинен в използване на нацистки символ

12.09.2020

903 2

Влез или се регистрирай за да коментираш