facebook
twitter

Спорт

Колоездачен спонсор ще финансира "Мерцедес" в F1

145
 Туитър

Отборът на "Мерцедес" във Формула 1 показа цветовете за новия си болид W11, с който ще се състезава през сезон 2020. Това стана днес на церемония в Лондон, на която бе обявено също, че световният шампион при конструкторите има вече нов главен спонсор – компанията INEOS.

Фирмата е световен производител на специализирани химически и нефтопродукти. Нейният собственик Джим Ратклиф - най-богятият човек във Великобритания, закупи световноизвестния колоездачен отбор "Скай". Миналата година тимът триумфира в най-престижното етапно колосъстезание - "Тур дьо Франс", като неговите колоездачи Еган Бернал (Кол) и Герайнт Томас (Вбр) завършиха първи и втори.

Договорът за генерално спонсорстово от INEOS е за 5 години, което се тълкува като знак, че "Мерцедес" ще остане в F1 като заводски тим и след 2020 г. 

„Партньорството е индикация, че ние искаме да продължим нашето успешно пътешествие във Формула 1 - каза спортният шеф на тима Тото Волф. - Но още обсъждаме бъдещето на F1 със собствениците на спорта. Уточняването на детайлите отнема време, а и има още много теми, които трябва да обсъдим.“

Волф каза също така, че се надява "Мерцедес" да продължи да разчита на най-бързата кола, за да е достатъчно атрактивен за най-бързите пилоти, какъвто е Люис Хамилтън. Самият болид W11 ще бъде показан на 14 февруари.

Все още няма коментари

Още

Пилот от Moto GP бе наказан за допинг

01.04.2020

97
Шеф на F1 тим предложил на пилотите да хванат коронавирус

30.03.2020

521 2
F1 шампионите създадоха респиратори за борба срещу COVID-19

30.03.2020

1734 3

Влез или се регистрирай за да коментираш

×