facebook
twitter

Спорт

Колев: За "Левски" ще е пагубно, ако първенството се прекрати

176
 СПОРТАЛ
Павел Колев

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев обяви, че положението на клуба ще се влоши още повече, ако бъде прието искането на 8 от клубовете в Ефбет лига да се прекрати първенството.

"За "Левски" е пагубно да прекратим шампионата още сега. В цяла Европа се опитват първенствата да се доиграят, след като се отвори място в календара с отлагането на Евро 2020 с една година. Това не значи, че няма да бъде прекъснат сезона, ако ситуацията с пандемията не се подобри. Но нека изчакаме и да видим как ще се развият нещата преди да взимаме такива категорични мерки", коментира Колев пред bTV.

Той подкрепи мнението си с обяснение на моментната ситуация в "Левски": "Разчитаме само на артикули, дарения, тъй като няма продажба на билети и абонаментни карти в тази ситуация. В момента "Левски" има две сметки, като в тях има общо 450 000 лева. Повече от половината обаче са в сметката за дарения, а тези средства отиват само за месечните вноски към НАП. Орязахме някои разходи последния месец, но ни трябват около 1 200 000 лева на месец. Борим се с всички сили с администрацията на клуба и феновете да спасим клуба. Задълженията на клуба в момента са около 15-16 милиона лева, те са двойно намалени от пристигането ми на "Герена" преди година. Една година не е дълъг период, но тогава бяха 32 милиона лева, със сигурност. Има 16 или 17 съдебни дела срещу клуба, а една трета са от един агент на играчи, който е работил с клуба през 2017 година. Той иска около 300-400 хиляди лева. Говорих с футболистите, които по-дълго време са били в клуба, те ми казаха, че и друг път не са взимали заплати около два месеца. Играчите искат да бъдем откровени с тях, нещо което ние бяхме, и да знаят какво се случва. Сега правим всичко възможно, за да им платим втората половина от заплатата за януари. Няма футболист, който да ми е казвал, че иска да разтрогне и да напусне."

Директорът на "Левски" заяви, че не е говорил с реалния собственик на клуба Васил Божков и с фактическия - Георги Попов, нито с техни представители, от срещата им с феновете през януари.

Междувременно, на фона на затрудненията в "Левски", сръбското издание zurnal.rs съобщи, че местният вратар Зоран Попович ще получава по 100 000 евро на година (около 8300 на месец) в софийския клуб по договора си, който влиза в сила от юли. Попович в момента е резерва в "Цървена звезда". Имало е обаче клауза, според която договорът може да бъде анулиран.

Все още няма коментари

Още

Павел Дочев записа впечатляващ рекорд в Германия

31.05.2020

Обновена

149
В. Симеонов: След 30 г. държавата започна реална война с олигарсите

31.05.2020

1212 26
ПСЖ взе нападател за 58 млн. евро

31.05.2020

111

Влез или се регистрирай за да коментираш

×