Quantcast

Медия без
политическа реклама

Картър е първият финалист в Шампионата на играчите

Кайрън Уилсън пък попълни карето в Уулвърхемптън

25 Февр. 2023
WORLD SNOOKER
Капитан Картър стигна пръв до финала в Шампионата на играчите в Уулвърхемптън.

Али Картър победи Джо О`Конър с 6:4 и се класира за финала в Шампионата на играчите - снукър турнира между 16-те най-добри играчи от началото на сезона. В изцяло английския сблъсък в зала "Олдърсли Лежър Вилидж" в Уулвърхемптън късно снощи Капитана изоставаше с 0:1 и 2:4, но стигна до крайния успех с четири поредни партии срещу младия си сънародник.

Никой от двамата не успя да направи сенчъри брейк в мача, а най-високата серия - 86 точки в шестия фрейм, бе дело на 27-годишния О`Конър, който реализира и още три халф-сенчъри брейка (68, 79, 54). 43-годишният Картър осъществи само три серии над 50 точки (52, 70, 79), като с последната затвори срещата.

"Да запазя хладнокръвие беше най-големият ми успех тази вечер и това е, което ми донесе победата - коментира Алистър. - Останах търпелив, запазих вяра и бях спокоен. Това ми позволи да се представя на ниво, когато получих шанс. В миналото главата ми щеше да изпуши в такъв мач. Всичко опира до победата. На финал съм и това е страхотно, но искам да спечеля турнира. Не искам да съм просто финалист. Това е огромен турнир и би бил най-големият, който съм печелил. Имам ден почивка да релаксирам и да се настроя за неделя."

Другият претендент за титлата в Уулвърхемптън ще бъде определен в днешния втори изцяло английски 1/2-финал между Шон Мърфи и Кайрън Уилсън. Воина от Кетъринг стигна до битката с Магьосника след разгромен успех в последния мач от II кръг, игран в следобедната сесия вчера.

В него 31-годишният англичанин разби своя сънародник и съфамилник Гари Уилсън с 6:1 фрейма, композирайки един сенчъри брейк (104) и още две серии над 50 точки (92, 64).

Уилсън и Мърфи ще излязат на масата в "Олдърсли" от 21:00 ч. българско време. Мачът ще бъде излъчван пряко по "Евроспорт 1".

 

ШАМПИОНАТ НА ИГРАЧИТЕ 2023

1/4-финали (6 от 11)

№16 Джо О`Конър (Анг) - №8 Лука Бресел (Бел) 6:5
№5 Али Картър (Анг) - №4 Робърт Милкинс (Анг) 6:1

№3 Кайрън Уилсън (Анг) - №11 Гари Уилсън (Анг) 6:1
№10 Шон Мърфи (Анг) - №2 Райън Дей (Уелс) 6:0
 

1/2-финали (6 от 11)

Джо О`Конър - Али Картър 4:6
Кайрън Уилсън - Шон Мърфи 25.II, 21:00, Е1

 

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...

 

Още по темата