Quantcast

Медия без
политическа реклама

В Италия: Пилотите на "Ферари" вече са в открита война

01 Окт. 2019
ЕПА/БГНЕС
След квалификацията в Сочи Шарл Льоклер (в средата) беше първи, а Себастиан Фетел (вдясно) - трети, но в крайна сметка в състезанието за "Гран при" на Русия ликува Люис Хамилтън (вляво).

Пилотите на "Ферари" във Формула 1 - Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, вече са в открита война, обяви италианският в. "Кориере дело Спорт" след "Гран при" на Русия. "Скудерията" вървеше към двойна победа, но технически проблем в болида на Фетел донесе двоен успех на "Мерцедес".

Преди отпадането си обаче Фетел няколко пъти отказа да изпълни директна отборна заповед от бокса и да пусне Льоклер пред себе си. От тима признаха, че са се разбрали тръгналият от полпозишън Льоклер да остави съотборника си, който стартира трети, да мине пред него, за да може двамата да заемат първите две места за сметка на Люис Хамилтън, но с условието, че след това Фетел ще го пусне обратно. Германецът обаче така и не изпълни заповедите от бокса, а това в допълнение с техническия проблем, както и със сбърканата стратегия за Льоклер впоследствие доведе до двойната победа за "Мерцедес".

"Открита война между Фетел и Льоклер! Неразбираемо е, че "Ферари" не може да предотврати спора между двамата", написа "Кориере дело Спорт". "Отровна обстановка във "Ферари". Колата е бърза, но тимът плати цената на различията между двамата пилоти", коментира "Тутоспорт", а "Гадзета дело Спорт" пише: "Основният проблем е, че в Маранело спешно трябва да решат отношенията между пилотите".

Директорът на тима Матия Биното се опита да намали напрежението, но призна, че първоначалното споразумение е било Фетел да бъде пуснат напред, а след това да върне първото място на Льоклер: "Стартът мина според плана и решихме, че е правилно да поискаме Себ да върне позицията. Може би той беше прав, че Шарл не беше достатъчно близо до него и щяхме да загубим време, докато го направи. След това Себ беше бърз и натрупа преднина и заради това решихме, че размяната на позициите ще стане по-късно." Биното допълни, че за "Ферари" е "лукс" да има двама толкова добри пилоти.

Фетел пък каза, че не знае какво точно се е случило. "Мисля, че се бяхме разбрали. Говорих с Шарл, мисля, че беше ясно, но може би съм пропуснал нещо. Аз изпълних моята част, но не разбрах какво стана след това", заяви германецът, който отказа допълнителни коментари, за да не "поставя "Ферари" в лоша позиция".

Льоклер бе по-директен: "Споразумението беше много просто. Трябваше да го оставя да ме изпревари, за да сме първи и втори, а след това да върне позицията. Доверието между нас няма да се промени, трябва да си вярваме."

Съветникът по моторните въпроси в "Ред Бул" Хелмут Марко пък смята, че цялата ситуация показва, че Фетел няма бъдеще във "Ферари": "Те го жертваха, въпреки че беше най-бърз. Фетел няма бъдеще във "Ферари", това е ясно за мен."

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?