facebook
twitter

Спорт

Има вече първи потвърден случай на наш футболист с COVID-19

Обновена
2 319
 ЕТЪР
Красимир Станоев

Халфът на "Етър" Красимир Станоев е първият футболист в Ефбет лига, който е потвърден като носител на COVID-19, след като и втората му проба се оказа положителна. От великотърновския клуб обявиха, че на играча предстои период от 28 дни карантина, преди да се присъедини отново към отбора.

"Чувствам се добре. Излязоха и вторите резултати, които показват, че съм положителен, но и че имам антитела, което означава, че почти съм изкарал вируса. Не съм усетил нищо, защото се чувствам здрав. Всички приятели и роднини са добре, което ме радва. Съжалявам само, че ми наложиха 28 дни карантина. Физически съм добре, трети ден съм у дома и не съм излизал. Приемам го с усмивка като нещо, което трябва да премина. Това не е нещо срамно и не се притеснявам от това. Надявам се следващите ми тестове да са отрицателни, за да мога да започна и индивидуално да тренирам. Не съм контактувал с другите играчи, освен когато ни взимаха теста. Всичките им резултати са отрицателни и това много ме радва", коментира самият Станоев.

Очаква се и втората проба на защитника на "Славия" Емил Виячки, който също бе дал положителен първи тест. Това потвърди и президентът на клуба Венцеслав Стефанов, който бе видимо изнервен от ситуацията. "Да, вярна е информацията. Но той престъпник ли е, национален предател ли е?! Изолиран е, предприети са мерки. Вие нормални ли сте, бе?!", коментира Стефанов пред bTV.

Иначе повечето други клубове от Ефбет лига се похвалиха, че взетите проби са отрицателни. Това сториха "Левски", "ЦСКА-София", "Лудогорец", пловдивските "Локомотив" и "Ботев", "Берое", "Черно море", "Царско село", "Арда" и "Витоша" (Бистрица). Първи, още вчера, с напълно отрицателни проби се похвалиха от "Ботев" (Вр). Още от "Дунав" не са обявили публично своите резултати.

Предварителното тестване за коронавирусна инфекция се организира от БФС като задължителна мярка преди възстановяването на тренировъчния процес. Футболният съюз поема разходите за изследване на до 30 души от всеки от 14-те отбора в елитната дивизия.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕФБЕТ ЛИГА - ПРОГРАМА, VII КРЪГ

25.09.2020

108
БФС не е готов за втора вълна на COVID-19
БФС глоби "ЦСКА 1948" повече от "ЦСКА-София"

23.09.2020

178

Коментари

Хумангоид

Значи за фабрики-мабрики и болници-молници генералите в щабовете им решават карантините, а за гелосаните - футболният съюз да решава?

Under_My_Thumb

Скандално изказване на ГЛАШАТАЯТ МУ НА СМЪРТТА 

 

https://otupor.com/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d1%81-%d0%bc%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%84%d1%87%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%82%d1%80%d0%b5/

 

СКАНДАЛНО ВИДЕО С МУТАФЧИЙСКИ РАЗТРЕСЕ МРЕЖАТА!-ВИДЕО

Казаионните медии прилежно мълчат за скандалното видео с главен герой генерал Мутафчийски. Кадрите, които ще видите трудно могат да се коментират, но при всички случаи показват една друга физиономия, която не подхожда на лекар. Вижте сами какво очаква Мутафчийски?

Johnny2965

Дали е прав или не, ще си говорим след една година.

Но е бил откровен.

peniko

Кралев резреши подновяване на първенстовото от 5ти Юни, ама футболерите май болни и без да играят. Сега? В туризма - щяло да има ограничения във врузка с вируса, но нямало да затварят хотели, където е регистиран заразен..... Настана странно време - всеки говори на едро, никой не знае какво се случва.

Johnny2965

Е, нали смъртността е около 4 %. А за стаден имунинет се изисква 60 % заразяване на населението.

Да приемем, че сме 6,9 млн. Значи, че докато постигнем имунитет ще измрат около 165 хиляди!

А този темп - 100 починали за два месеца, няма скоро да постигнем имунитет. Трябва да се ускорят нещата.

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

от БФС трябва да решат дали да поставят под карантина целите отбори на "Славия" и "Етър".

Това пък как им хрумна, карантина за целите отбори. Да не би на тези тренировки да се таковат? Нали са на открито, нямат близък контакт. Ако много искат да се застраховат, и да не ги дъвчат медиите, да им направят по един ПСР или др. тест.

Влез или се регистрирай за да коментираш