Медия без
политическа реклама

Илиан Илиев: За Лигата на нациите вече ще ни трябват голове

Трябва да поощряваме и малкото добри неща, препоръча селекционерът на националния отбор

26 Март 2024
Селекционерът Илиан Илиев (на преден план) е следван от асистента си Петьо Костадинов, с когото са в екип и в "Черно море", при завръщането на националите от Баку.
СПОРТАЛ
Селекционерът Илиан Илиев (на преден план) е следван от асистента си Петьо Костадинов, с когото са в екип и в "Черно море", при завръщането на националите от Баку.

Реализирането на положенията ще бъде една от основните задачи, по които ще работи селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев в предстоящия турнир Лига на нациите. В него България е в група С на Лига С, заедно с Беларус, Люксембург и Северна Ирландия. Първият ни мач ще е на 5 септември в Беларус, а на 8 септември приемаме северноирландците.

"В мачовете, които ни предстоят в Лигата на нациите, ще има моменти, в които ще търсим головете и ще пресираме високо, за да спечелим групата", коментира Илиев. Първото място в групата ще ни даде не само право на промоция в по-горна дивизия на турнира, но и възможност да участваме в плейофи за Мондиал 2026, ако не успеем да се класираме за световното първенство през квалификациите.

Илиан Илиев говори след завръщането на националите от Баку, където участвахме в турнира FIFA Series - новата инициатива на световната футболна асоциация. Там постигнахме победа с 1:0 над Танзания и завършихме 1:1 с домакина Азербайджан.

Треньорът на представителният тим се опита да извлече позитиви от представянето ни, въпреки че явно имаше и доста забележки към футболистите. "В ситуацията, в която ни е футбола, трябва да поощряваме и малкото добри неща. Имаше нелоши неща, но и неща, които да се оправят. Във вчерашния мач (б.ред. - срещу Азербайджан) имаше огромно желание от всички, добри моменти, но и не толкова добри. Тези добри моменти трябва да стават повече в хода на мачовете. Трябва да работим върху самочувствието и контрола на топката. Вчера, когато играхме с висока преса имаше малко разделяне на линиите. Това голямо желание да пресираме трябва да го изтъкнем като позитив", отбеляза Илиев.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата