Медия без
политическа реклама

Илиан Илиев ще продължи да съвместява "Черно море" с националния тим

От варненския клуб държат треньора да продължи да работи след спечелването на сребърните медали

26 Май 2024
От "Черно море" държат Илиан Илиев да продължи работата си в клуба.
Черно море
От "Черно море" държат Илиан Илиев да продължи работата си в клуба.

Илиан Илиев ще продължи и през следващия сезон да е едновременно треньор на "Черно море" и селекционер на националния отбор по футбол на България. Това стана ясно от негово изказване в предаването "Арена спорт" по БНТ. В него Илиев потвърди, че от варненския клуб държат той да продължи работата си при тях, след като отборът спечели сребърните медали през настоящия сезон. Специалистът е на поста в "Черно море" от декември 2018 г.

"Има разговори в тази насока с БФС и клуба. От "Черно море изрази желание да остана. На лагера на националния отбор окончателно ще се решат нещата. Положихме толкова години труд, за да влезем в европейските турнири (б.ред. - с "Черно море"). Това ни блазни да останем. Имаме желание да продължим в "Черно море". В Лигата на конференцията има сериозни съперници. Нека първо проведем подготовка. Доста от футболистите ни имат предложения. Важно е да се вземат 3-4 човека, които поне да са на нивото на тези, които ще напуснат", заяви Илиев, с което видимо даде да се разбере, че вече мисли за следващия сезон с варненци.

55-годишният специалист ще събере през следващата седмица националите за предстоящите контроли срещу Румъния на 4 юни в Букурещ и Словения на 8 юни в Любляна. Той вижда тези проверки като генерална репетиция преди мачовете в група 3 на Лига С от турнира Лига на нациите, които започват от септември. България е в група със Северна Ирландия, Люксембург и Беларус.

"Искам да видя позитивизъм отвън-навътре. Видях тотален негативизъм към целия отбор. Нямаме загуба в последните четири мача, но имаме само една победа. Искам футболистите да дадат максимума от себе си. Искаме да накараме хората отново да повярват в нас. Още след жребия за Лигата на нациите говорихме за шансовете ни. Трябва да се борим да спечелим групата на нациите", коментира селекционерът.

Още по темата