facebook
twitter

Спорт

Игнорираните волейболисти вкупом надигнаха глас срещу Пранди

Не беше коректен, а животът може да ни срещне отново, заяви центърът Николай Николов
2 542
 Илияна Кирилова
Силвано Пранди и Николай Николов (вдясно) обсъждат поставените задачи по време на тренировъчния лагер преди Евроволей `19. В крайна сметка централният блокировач остана извън финалния списък на националния отбор и сега е обиден, защото не е получил обяснение от италианеца.

Трима от най-опитните български волейболисти, които не попаднаха в състава на националния отбор за Евро `19 - Николай Николов, Георги Братоев и Валентин Братоев, в един глас се изказаха презрително по адрес на селекционера Силвано Пранди. Братята близнаци бяха демонстрирали своята позиция в социалните мрежи още миналия месец, а сега към тях се присъедини и Николов.

"Най-голямата обида беше, че с треньора на националния отбор, без да му споменавам името, имахме не един разговор преди повиквателната - заяви централният блокировач пред "Диема Спорт 2". - Разговаряхме доста, защото имал нужда от мен. Тогава проявяваше сериозен интерес. До момента, в който той прецени, че няма нужда от мен. После говорих с мениджъра на националния отбор, защото той ми съобщи, че не попадам в състава. И помолих да ми се обяснят причините с едно бързо обаждане, което чакам до ден-днешен. Все още го няма, но смятам, че няма и да го получа. Наскоро даде едно интервю, в което доста арогантно заяви, че не е длъжен да дава обяснение на никого. И да, донякъде е прав, но не смятам, че бе коректен към нас, а животът може да ни срещне отново."

Наскоро Пранди получи ултиматум от федерацията (БФВ) да върне в представителния тим "всички най-добри играчи" за олимпийската квалификация в Берлин (Гер, 5-10 януари). 71-годишният италианец отговори, че всеки може да намери място в състава, стига да покаже, че го заслужава.

"Един уважаващ себе си треньор ще си подаде оставката. Видях, че той не си е подал оставката, но той си има негово мнение - коментира Валентин Братоев пред bTV. - Аз ако съм и ми кажат кого да взема, не бих го приел добре. Никой уважаващ себе си треньор не би го приел добре. Сега изведнъж да му светне звездичка - с тях ще станат нещата. Не е вярно."

Брат му Георги Братоев, който написа във Фейсбук по адрес на Пранди, че "след 70 деменцията засяга доста голям процент от хората", също се включи в общия тон.

"Аз съм от хората, които винаги са казвали собственото си мнение и си стоят зад него - заяви той пред "Диема Спорт 2". - Това дали се харесва на останалите е абсолютно техен проблем. Като цяло нямам никакъв личен проблем с това нещо. Дали с този човек може да се мели брашно отново, това е въпрос на време да се види. Предполагам, че в най-скоро време ще имаме решение на този проблем."

Все още няма коментари

Още

Търсят се съперници за волейболните национали

12.07.2020

65
Пранди тепърва ще гради стил на волейболния ни отбор

07.07.2020

101
България поема към Евроволей `21 на 7 януари в Израел

01.07.2020

66

Влез или се регистрирай за да коментираш