Quantcast
Игнорираните волейболисти вкупом надигнаха глас срещу Пранди | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Игнорираните волейболисти вкупом надигнаха глас срещу Пранди

Не беше коректен, а животът може да ни срещне отново, заяви центърът Николай Николов
2 542
 Илияна Кирилова
Силвано Пранди и Николай Николов (вдясно) обсъждат поставените задачи по време на тренировъчния лагер преди Евроволей `19. В крайна сметка централният блокировач остана извън финалния списък на националния отбор и сега е обиден, защото не е получил обяснение от италианеца.

Трима от най-опитните български волейболисти, които не попаднаха в състава на националния отбор за Евро `19 - Николай Николов, Георги Братоев и Валентин Братоев, в един глас се изказаха презрително по адрес на селекционера Силвано Пранди. Братята близнаци бяха демонстрирали своята позиция в социалните мрежи още миналия месец, а сега към тях се присъедини и Николов.

"Най-голямата обида беше, че с треньора на националния отбор, без да му споменавам името, имахме не един разговор преди повиквателната - заяви централният блокировач пред "Диема Спорт 2". - Разговаряхме доста, защото имал нужда от мен. Тогава проявяваше сериозен интерес. До момента, в който той прецени, че няма нужда от мен. После говорих с мениджъра на националния отбор, защото той ми съобщи, че не попадам в състава. И помолих да ми се обяснят причините с едно бързо обаждане, което чакам до ден-днешен. Все още го няма, но смятам, че няма и да го получа. Наскоро даде едно интервю, в което доста арогантно заяви, че не е длъжен да дава обяснение на никого. И да, донякъде е прав, но не смятам, че бе коректен към нас, а животът може да ни срещне отново."

Наскоро Пранди получи ултиматум от федерацията (БФВ) да върне в представителния тим "всички най-добри играчи" за олимпийската квалификация в Берлин (Гер, 5-10 януари). 71-годишният италианец отговори, че всеки може да намери място в състава, стига да покаже, че го заслужава.

"Един уважаващ себе си треньор ще си подаде оставката. Видях, че той не си е подал оставката, но той си има негово мнение - коментира Валентин Братоев пред bTV. - Аз ако съм и ми кажат кого да взема, не бих го приел добре. Никой уважаващ себе си треньор не би го приел добре. Сега изведнъж да му светне звездичка - с тях ще станат нещата. Не е вярно."

Брат му Георги Братоев, който написа във Фейсбук по адрес на Пранди, че "след 70 деменцията засяга доста голям процент от хората", също се включи в общия тон.

"Аз съм от хората, които винаги са казвали собственото си мнение и си стоят зад него - заяви той пред "Диема Спорт 2". - Това дали се харесва на останалите е абсолютно техен проблем. Като цяло нямам никакъв личен проблем с това нещо. Дали с този човек може да се мели брашно отново, това е въпрос на време да се види. Предполагам, че в най-скоро време ще имаме решение на този проблем."

Още

Волейболистите делят $1 млн. при титла в Лигата на нациите

05.05.2021

Обновена

178
Камило Плачи стана треньор на волейболния ни шампион

04.05.2021

139
Пети български волейболист ще играе в най-силното първенство

29.04.2021

320